[]

Problemli Diz ve Ayakla Spor Yapmak

Merhaba. Bir aydır diyet ve yürüyüş yapıyorum. 151 kilodan 140 kiloya düştüm. Sol ayağım ve dizim problemli. Bu sebeple spor salonuna yazıldım. Koşu bandı yerine yatay bisiklette kardiyo yapıyorum. Fakat bana verdikleri programda aklıma takılan bir şey var.

Dumbbell Squat ve Dumbbell Walking Lunge yazmışlar. Evde bir deneyeyim dedim, squat hadi neyse de walking lunge ayağımı ve dizimi baya sıkıntıya sokacak gibi. Spor yapan birkaç arkadaşım da 140 kiloyla bunlara girişmemin sakıncalı olduğunu, çok zorlamayacak ağırlıklarla leg extension ve leg press yapmamın daha uygun olacağını söylüyorlar.

Ne yapmak lazım? Maalesef ucuz bir salona yazılmak zorunda kaldım, hoca piyasada yok. Salonu kardeşine bırakmış, çocuk da bilgisayardan bu programı çıkardı verdi. Hareketleri bile nasıl yapacağımı rica minnet anca gösterdi. Düzgün mü yapıyorum yanlış mı yapıyorum haberim bile yok. Salonda danışacak kimse olmadığı için buraya yazmak zorunda kaldım.

Bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olursa çok makbule geçecek. İyi akşamlar.

 
Arkadaşların doğru söylemiş, dizinde ne sakatlığı var bilmiyorum ama zaten şişmansın ve dizine ekstra yük biniyor, dizlerini bu durumda çok fazla etkilemeyen diz dominant olmayan çalışmalara yönel, ha ben olsam sakatlığım kronik bir şey değilse hiç bacak çalışmam bu dönemde oturarak yapabileceğim üst vücut çalışmalarına yönelirdim, kronikse de dizimi mümkün olduğunca izole eder öyle çalışırdım; misal 5 ya da 7 mm'lik dizlik kullanırdım. Kısaca söyleyeceğim dizlerini koru, diz sakatlıklarının geri dönüşü çok zor oluyor yine ağırlık çalış ama daha çok diyetine odaklan, ağırlık çalışmalarını da dediğim gibi dizlerini çok etkilemeyecek şekilde seç.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (04.08.22 20:56:14) 
@Kaleci Saçlı Forvet çok ileri bir rahatsızlığım yok ama yüklenirsem ilerleyecek bir seviyede. O yüzden bacak çalışmalarını komple iptal etmek yerine makul seviyede tutmak ve zayıfladıkça olması gereken hale getirmek istiyorum.

Bu süreçte, bu hareketlere alternatif ne yapabilirim? Leg extension ve leg press yeterli olur mu?
  • joker hakki  (04.08.22 21:18:39) 
Bu aşamada yeterli olur ama Leg Curl de yapabilirsin, eğer dizlik kullanacaksan serbest ağırlıklarla belki Romanian Deadlift yapabilirsin ama çoğunlukla makine dışında bir şeye yönelme zira serbest ağırlıkla çalışırken aynı zamanda denge problemi de ortaya çıkacağı için o da ekstra risk yaratır.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (04.08.22 21:24:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.