[]

fazla fazla yapıp uzun sürede yenebilecek neler var?

öğünlerimi arttırmam lazımmış. sürekli yemek yap, yıka, topla şeklinde uğraşmak yerine oturup fazla fazla yapıp, alıp sonra gün içinde acıktığımda alıp yiyeceğim neler var acaba?

-10 yumurta haşlayıp dolaba atıp hafta boyunca yemek.
-1 tencere çorba yapıp porsiyon porsiyon bölüp buzluğa atmak.
-haftalık kuruyemiş ve meyve yemek.

aklıma bu ikisi geldi. başka neler olabilir.

 
1-2 kilo kıyma alıp hepsini köfte yapıp porsiyonlara bölerek buzluğa atmak


  • titanic kemancısı  (04.08.22 13:25:04) 
zeytinyağlı, bulgur pilavı, patlıcan ezme, patates salatası, patlıcan-biber kızartma, cacık falan gibi çeşitler yapıp vakumlu kaplara koyarsanız 3-4 gün rahat dayanır.
istediğiniz zaman çıkarıp yersiniz.

bir de buzluğa köfte atmak dışında kuru köfte yaparsanız o soğuk da yenir, 1-2 gün dolapta kalır pişmiş olarak.
  • blatta hiberna  (04.08.22 13:27:48) 
Neredeyse bütün sebze yemekleri buzluğa iyi dayanıyor, yalnız içinde patates olmayacak, patates donup çözülünce dokusu çok çirkin oluyor.

Özellikle buğday ve nohut gibi bakliyatı haşlayıp buzlukta saklamak (ya da haşlanmış konserve bulundurmak) şu sıcakta çabucak ayran aşı yapmak için iyi oluyor. Koca bir kap ayran aşı yapsanız 2-3 gün buzdolabında rahat dayanır. Bakliyat yemekleri de (nohut, zeytinyağlı barbunya vs) buzlukta saklanabilir.

Bir de meal prep diye ararsanız çeşitli taktikler, tarifler vs bulabilirsiniz. Şurası güzel bir kaynak: www.reddit.com
  • kobuzchu kiz  (04.08.22 13:36:36) 
kavurma


  • wishmaythşngs  (04.08.22 14:18:18) 
Zeytinyağlı fasulye.
1 soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp tencere zeminini kaplıyorsunuz, üzerine yeşil fasulyeler, en üste bol domates (hazır küp doğranmış domates de olur). Üzerine tuz ve şeker atıyorsunuz ve kısık ateşte kendi kendine pişiyor. Ocaktan almaya yakın şöyle bir karıştırıyorsunuz sadece.

  • marla is in my head  (04.08.22 14:39:17) 
Her türlü sulu yemeği çokça yapip( Bezelye, nohut, barbunya, bamya, fasulyeler vb) yemek piştikten sonra sicakken kavonoza koyun, kapagini kapatip, soğuyana kadar ters cevirip bekletin. Bu sekilde sakladiginiz yemek 1 aydan fazla dayanabiliyor, ben covid surecinde rahatsiz olan annem icin yeneklerini bu sekilde hazirlayip birakmistim. Ondan öğrendigim bir sey. Yemek yapmaya cok usenince yaptigim yemegi çok yapip, kavonozlarda bu sekilde koyup dolapta bekletiyorum. Bana hazir yemek oluyor


  • de hadi bakem  (04.08.22 17:13:14) 
süper üçlü :-)
soğan + biber + domates sosu.
her yemeği bu 3 lü ile hazırlıyoruz.
menemen de olur + kuru fasulye + patates de + hatta fırın yemeklerinin yancısıdır :-)
  • ankarakecisi  (04.08.22 20:56:54) 
Öğün doldurmaz ama kurutulmuş domates de güzel gider diğer şeylerin yanında.


  • encokbenisevinnolur  (05.08.22 01:28:06) 
encokbenisevinnolur+1
ceviz ve beyaz peynirle karıştırıp üzerine hafif zeytinyağı, Allah' ım sana geliyorum.

  • kumandanim  (05.08.22 08:45:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.