[]

iMac elden satış sorunu

iMac yani masaüstü bir bilgisayarı sahibinden aracılığıyla satıyorum. Nasıl bir yöntem izlemeliyim? Alıcak kişi evime gelse çok içime sinmiyor. Bir yer buluşalım desem aletin kutusu yok taşıması zor olur hem de alıcı denemek istese nasıl deneyecek? Özellike bu tip bir satış yapıp deneyimi olanların tavsiyesini bekliyorum.




 
alıcı çok deneyemeyecek bi kere. araştırmasını önden yapacak. incelemesi 10 dk falan sürecek max fonksiyonlarını kontrol etmek, kozmetiğini kontrol etmek için.

bir taşıma aracı senin ayarlaman lazım onun sığabileceği kutu, koruyucu bir malzeme vs yani neyse. ev bence mantıklı ama içine sinmiyorsa taşıma için kutu vs ayarlayıp bi yere götürebilirsin kalabalık bir kahveciye falan. ben starbucks'a imac kurup çalışan gördüm. sen de kurarsın garip görünür ama en azından kimse karışmaz.
  • floydian  (04.08.22 11:47:35) 
Yakında tanıdık bir esnaf varsa, en güzeli tanıdığım dükkanda denetip teslim etmek ve alışverişi yapmak.

Çare bulamazsanız ve illa evinizde denetip teslim edecekseniz;

Kadınsanız ve gelen erkekse yanınızda mutlaka bir erkek daha bulunsun sizin yakınınız olan.

Erkekseniz ve gelen kadınsa bu sefer mutlaka yanınızda bir kadın daha bulunsun.

Alışverişi ve bilgisayarı denemeyi videoya kayıt altına alın, gizli olmasın ama karşı taraf bilsin.
  • John Bloor  (04.08.22 11:51:44) 
Hocam gelsin eve aşağıda biraz sohbet edin.

Tipine bak, para hazır mı vs. onu konuşun, anlaşın. Güven duyarsan yukarı çıkıp bilgisayarı gösterirsin. Güven duymazsan ev müsait değil şu an acil bir şey çıktı deyip vazgeçersin. Ya adamın kabul edemeyeceği bir problem uydurursun (bu sabah ekranda bir bozukluk oluştu kardeş kusura bakma böyle satamam vs.) ya da parayı alma yönteminde yokuş yaparsın. (gel bankaya gidelim parayı yatıralım, görmek için x lira kapora ver vs.)
  • nickini vermek istemeyen uye  (04.08.22 18:41:29 ~ 18:42:19) 
Adam kapiya geldikten sonra monitor bozuldu, kapora ver vs denmez.

Bilgiaayari evin girisine en yakin odaya/mutfaga vs koyarsin, 5 dk girer dener, parani alir hali tipi duzgunse de bi cay ikram eder yollarsin.
  • brkylmz  (04.08.22 22:24:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.