[]

Kadın genital bölge koku problemi

Çok az var olan koku ilişki sonrası ciddi seviyeye hatta ilişkiden soğutacak haddeye getiriyor. Mantar için doktorun verdiği fitil de çare etmedi. Balayı sistiti gibi bir şey mi yoksa temizliğe aşırı dikkat mi etmek gerekiyor (her gün duş alan temiz insanlarız)? Ciddi anlamda isteksizleştim bu durum yüzünden.

Karşı taraf incinmesin diye bir şey demiyorum (tedavi için ben uyardım) ama Ne yapmalı?


 
Doktora tekrar gitmeli.

Bu tip konuları doktor takip eder, kendi kendinize buradan öğrendiğiniz şeyleri uygularsanız sorunu kronikleştirirsiniz. Doktorunuz bir önceki ilaca verdiği tepkiye göre tedaviyi tekrar düzenleyip takip eder.

Sabun, şampuan gibi bir şeyle yıkamanız bile hastalığa neden olabilir.
  • zimbirik  (04.08.22 09:22:17) 
mantar yapar kokuyu. mantar da bugunden yarına geçiek birşey değil. sabırlı olmanız gerekiyor.


  • füt  (04.08.22 09:37:54) 
Bence de bir doktora gidin mutlaka, bunun yanı sıra genital bölge florasınin dengesini bozmamak , ama hijyenini korumak önemli. O nedenle sabun, yıkama jeli vb ile yıkamayın (benim kendi doktorum genital bolge sampuanlarini da yasaklamistı)
Bunun disinda kokuyu azaltmak ve genital bölge hijyenini dogru yapmak icin en azinda bir sure;

pamuklu iç çamasiri giyin ve alt ic camasirinizi ütülemeye calisin (uzun iş ama kisa sure yapabilirsiniz :)
Piyasa ic camasirlarinin cogunun kumaslari sikintili maalesef, seksi ic camasirlari ama direk genital bolgeye temas ettigi icin sikintili. Surekli pamuklu giyemeseniz bile arada giymeye calisin
Günluk ped kullanmayin (yine bana doktor onerisiydi). Hele kokulu ped hiç kullanmayin. Genital bolgeye temas eden koklu(ped, yumusatici vb) hepsi florasini bozuyor maalesef
Her gun ic camasirinizi degistirin
Bir de nioli yagi var, gercek uçucu olanini bulun (hülya kayhan markasi icerigi iyidir) her gun bir damla ic camasiriniza, genital bolgeyeye gelen yerine damlatın. Benim arkadasimin enfeksyonu bu sekilde gecti. Hem hijyenini sağlar, hem de florayi dengeler.

Butun bunlari yaparken de rutin doktor kontrollerinizi ihmal etmeyin, baska bir problme atlanmamasi icin
  • de hadi bakem  (04.08.22 09:43:19) 
jinekologumun onerisi dus sonrasi jinekolojik koltukta yatarmis gibi bacaklari acarak yarim saat ciplak oturmaydi. Oradaki dogal dengenin de oksijenle direkt temasa ihtiyaci oldugunu soylemisti.

Doktora tekrar kesinlinle gidin. koku var diye zorlayarak daha da yogun yikama yapilmamali.
  • antik kent kedisi  (04.08.22 09:49:17) 
@everone
Genital yıkama yapılmıyor.

  • Unde bach canim  (04.08.22 09:55:38) 
Partneriniz mantar olduysa sizin de tedavi görmeniz lazımdı, cinsel birliktelik devam edince mantar enfeksiyonu da devam etmiş olabilir. Bunu atladıysanız tekrar hekimle görüşmelisiniz. Yağlar vs kullanmayın lütfen. Hekiminizle görüşün.
Ekstra bir şey yapmak isterseniz süt ürünleri ve şekeri tedavi aşamasında kesmek iyi bir fikir. Candida diyetlerini araştırabilirsiniz.

  • kullanıcıadımbuolsun  (04.08.22 10:28:27) 
candida + 1

candida da iç mantar, vajinadan çıkıyor akıntısı. o da olabilir..
  • füt  (04.08.22 11:27:58) 
daha önce çok benzer bir duyuruya yazdığım yanıt;
Kadın kişisi nişasta ve karbonhidrat tüketimini minimuma indirsin. Junk food tüketmesin. Probiyotik açısından kefir ve ev yoğurdu tüketsin. Özellikle vajinadaki flora ile ilgili probiyotik takviyeleri var eczanelerde, onları araştırsın. Sentetik iç çamaşırı kullanmasın. Mevcut pamuklu iç çamaşırlarını yüksek derecede topluca yıkayıp, ağlarını ütüledikten sonra kullanmaya başlasın. Bir süre dar tayt, pantolon vesaire giymesin. şekerli ürünleri de mümkün mertebe azaltsın.

buna ilave olarak erkek kişisinin de mantar nedeniyle eşzamanlı tedavi görmesi gerekiyordu. ayrıca kayganlaştırıcı kullanılıyorsa su bazlı olanları tercih etmenizde fayda var.
  • Phoebe  (04.08.22 12:02:53) 
Eş zamanlı tedavi önerdi bize benim doktorum (Candida albicans). Yani sadece kadının alması yetmiyor, beyefendi de flucan kullanıyor eşzamanlı olarak. Gerekirse krem vb. de yazıyorlar erkeklere. Benim de fitile alerjim olduğu için Vaginol ile 3 günde bir içeriyi yıkadık (doktor tavsiyesiyle), sonra da florayı düzeltmek için Vagi-flora rapid ve V-flora kullandım (Bunlar ilaç değil, zaten olması gereken bakteri ile florayı düzeltiyorsunuz).

Önceki doktorlar fitil yazıp yollamıştı ve iyiye değil kötüye gitmişti bende. İncinecek bir durum yok, sonuçta sağlığı için uyarıyorsunuz. En yakınımızdaki kişi uyarmayacak da kim uyaracak?

Bir de vajinal bölgeyi duş jeliyle ya da başka bir şeyle yıkıyorsa yıkamasın. Sadece su kullansın. Mümkünse gece iç çamaşırsız uyusun (Çıplak ya da gecelikle).
  • marla is in my head  (04.08.22 15:03:45) 
@hallegadola
Vajina sıvısından geliyor koku. Çürük yumurta gibi bir koku.

@marla is
Sanırım aradığım cevap buydu. Doktorun ayrıntılı bir tedavi verip onu uygulamak gerekiyor anladığım kadarıyla.
Bu arada erkeklerde herhangi bir reaksiyon vermiyor fakat taşıyıcı oluyor anladığım kadarıyla?
  • Unde bach canim  (04.08.22 16:17:59) 
Sadece mantar değildir, kötü koku varsa bu bakteriyel bir enfeksiyon olduğunu da gösterebilir. Bence doktora tekrar gidin, yeniden tedavi düzenlerler. Kesin tedavisi var


  • mya  (04.08.22 17:58:30) 
kendi kokusudur belki? illa mantar olacak diye bir şey yok.


  • deartheodosia  (04.08.22 19:42:02) 
@dearth
Başta böyle değildi. Ayrıca böyle keskin bir koku kendi kokusu olamaz, doktor da buna karşın fitil verdi

  • Unde bach canim  (05.08.22 10:57:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.