[]

Free Shop'larin Bir Avantajı Var Mı?

Free Shop, Duty Free. Neyse artık. Gitme olasılığının olduğu bir ülkeninkine baktım ve herhangi bir şekilde bir 'Yuh' dedirtecek bir fark yok. Örneğin alkol. Türkiye'de daha ucuz hatta(hemen hemen öyle)

Her ülkenin farkli mi yoksa genellikle Türk Lirasına çevirince artık her ülkenin Duty Free'sindeki ürünler bize pahalıya mi geliyor? İçkisi, parfümü her şey pahaliydi baktığım kadarıyla(İnternetten baktım bu arada) Buradan ucuz neler getirebilir oralardan acaba?


 
Üzerinde yüksek vergi yükü olan ürünlerde fark yaratabilir. Çünkü freeshoptan aldığınızda hiçbir vergi ödemezsiniz.


  • mevsimler  (03.08.22 23:06:44) 
Vergi olmadığı için ucuz. Ama dükkana göre ve giriş-çıkış free shopuna yani ülkeye göre değişir.
Ayrıca genellikle normal marketlerde daha ucuz oluyor.
Avrupa’nın bimi lidl’ı tercih edebilirsiniz.
  • jimjim  (03.08.22 23:25:07) 
Önceden vardı millet birkaç karton sigara alırdı şimdi geçen baktım mesela 1 karton sigara 30 euro civarı o da 3 karton alırsan. Gözlük parfüm vs ben dışarıda daha ucuza alıyorum. Senede 2 kere TR’ye gidip gelirim onun dışında Avrupa’da çok seyhat ederim free shop’tan aa bu da ucuzmuş alayım dediğim bir şey olmadı.


  • but that was just a dream  (03.08.22 23:59:30) 
ülkesine göre değişiyor. mesela istanbul havalimanı gelen yolcu salonu df mağazasında içkiler türkiye’ye göre daha ucuz.


  • roket adam  (04.08.22 00:37:18) 
Alkol ve kozmetikte Almanya’daki market/ parfümerilere göre hiç ucuz değil. Marka parfüm kozmetik ve kişisel bakım ürünleri parfümerilerde ya da online indirime girdiğinde duyu free den daha ucuza geliyor. Sigara hala duty free de daha uygun olabilir almadığım için bilmiyorum. Ama çikolatalar da normal markete göre daha pahalı. Türkiye ile karşılaştırılırsa sadece alkol bazen uyguna geliyor.


  • bitanisanseversin  (04.08.22 02:48:25) 
sabiha gökçen hiç ucuz değil. üstelik euro kurunu kafalarına göre hesaplıyorlar. mesela iki hafta önce piyasa ve banka kurları 18 civarındayken kasada 18,6'dan hesapladı eleman. sigara tr'de daha ucuz. içkide de taşımaya değecek bi fark yoktu. diğer ürünlerini bilmiyorum bakmadım.


  • scudman1  (04.08.22 08:58:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.