[]

Olta balıkçılığı o kadar zevkli bir hobi mi?

Son zamanlarda çok duyuyorum hobi oltacılığını. Herkes çok keyif aldığından bahsediyor. Çoğu da tutup geri bırakıyorum keyfi yeter diyor. Hiç aklımda yokken ben bile heveslendim.Yapan varsa yorumlarını merak ediyorum.




 
Suya geri bırakılsa da balık için o kadar zevkli değil, kanca balığın çenesini parçalayabiliyor denize bıraksan da balık beslenememekten ölüyor, insanların karınlarını doyurmak için balık avlamasını anlıyorum da hobi için yenmeyecek küçük balıklar eziyet görüyor

Yani illa yeni bir hobiye başlayacaksan başka bir sürü var, kuş gözlemi bunlardan biri o da doğa içinde
  • freebird5406_2  (03.08.22 20:59:55 ~ 21:07:07) 
Hayatım boyunca ısınamadığım şeylerden biri balık tutmak. Küçükken denemiştim ama zevkli bulmadım. Her yerde her balık olmaz. Ben hamsi gibi küçük balıklarla uğraşmak istemem. Palamut gibi sevdiğim, büyük balıklar tutmayı tercih edebilirim. Zevkli olan kısmı gördüğüm kadarıyla yazın gece hava serinken, oltayı bırakıp kamp sandalyesinde oturmak, bir şeyler içmek, sessizlikte dinlenmek ya da birileriyle muhabbet etmek. Balık bahane yani.


  • dissendium  (03.08.22 21:59:33) 
İnanılmaz keyiflidir.
Ben istediğim kadar yapamadım, amatör bile denemez bana. Yine de 30-40 defa yapmışımdır.

Hiçbir şey tutamadığında bile yine de inanılmaz keyifli oluyor. Mümkünse yalnız olacaksın, veya en fazla 2 tane kafaların uyuştuğu arkadaşla,
Oltayı attıktan sonra her an, her çektiğinde "acaba balık var mı?" diye bir şüphe ve onun keyfi var. 3 dakikada bir sayısal loto çekilişi yapılıyormuş gibi bir heyecan :)

Bekleme açısından birkaç çeşidi var. Birinde atıyor ve neredeyse hemen çekiyorsun, başka bir sistemde atıyorsun ve balık vurana (veya sen o bölgede belli ki balık yok, biraz daha şu tarafa atayım diyene) kadar aynı yerde kalıyor.

Daha yeni başlarken bir anda bir sürü para harcamanı önermem. Etrafında birilerinin alıp da kullanmadığı oltalar kesin vardır, onlara bir sor. Hem bilgi vermeyi de severler.
Yine de denize gitmeden önce bir balık mağazasına uğrarsın veya olta balığı tutanların çok olduğu bir yerse kesinlikle çapari, misina vs. satan bir amca vardır.

Rasgele :)
  • michael_knight  (03.08.22 23:16:54) 
Denedim ve bana inanılmaz sıkıcı geldi. saatlerce bekliyorsun olta başında.


  • roket adam  (03.08.22 23:43:21) 
çok nadir yapılacak bir aktivite. kafa dinleme etkinliği aslında. pek çok ikamesi var. ben severim ama aramam. şartlar uygun olursa yapmak isterim.


  • floydian  (03.08.22 23:48:56 ~ 23:49:16) 
Denizde hiç yapmadım ve bence kalabalık ortamda tadı çıkmaz.

İç Anadolu'da vs. göl balıkçılığı olarak bilinen, sabahın köründe gidip solucan, makarna vb. ile balık tuttuğun ve sessizlikte saatlerce oturduğun balıkçılık baya meditasyon gibi. Nuri Bilge filminde gibi hissedersin kendini.
  • nhk ni youkosu  (03.08.22 23:58:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.