[]

Multitasking yeteneği

Karşımızdaki insanda multitasking yeteneği olduğunu nasıl anlarsınız? Örnek verecek olursam, ik yetkilisi olsanız mesela karşınızdakine ne sorarsınız ki bu özelliğin olup olmadığını anlayabilin?




 
Biriyle telefonda konusurken o kisinin cvsini koyarsin onune ve 30 sn sonra o cvden sorular sormasini istersin. Hemen ardindan bu olay komple bitince de excelde bi tablodaki bilgileri belli bi formata getirmesini istersin.

Bence boyle bi sey
  • floydian  (02.08.22 20:14:58) 
iyi de multitasking geyigi kaldi mi ki, cok eskilerdeydi o. Modern isveren multitasking istemez. Isini ufak parcalara bol, onnundeki parcaya odaklan ve bitir, ondan sonra baskasina gec ister. Multitasking demek dikkatini bolup iki isi de yarim yapmak demek.

Mesela ben bir toplantiya katilim gosterip ayni zamanda baska birilerine email yazamam. Insanlari buyuk cogunlugu da yapamaz, yapmaya da ugrasmamali.
  • hot potato  (02.08.22 20:26:23) 
Bana göre olay multitaskingten öte multi taski yonetebilme ve stresi kaldirma.

Misal bana acil is geliyor. Deadline soruyorum, ona göre günlük is yüküme bakip söylüyorum. Sıkıntı yok stres yok.

Bir çalışanım var. Normal akış dışında bir is olduğu an dağılıyor. Stres oluyor, yönetemiyor. Oturup ne isi var ne yapabilir neyi yapamaz yardim etmem gerekiyor.

Multitasking yapmanın artık mantıklı gorulmedigine ben de katılıyorum. Bu sebepten böyle bakıyorum olaya artık.
  • logisticsmanager  (02.08.22 22:36:45) 
Aslında tam da logisticsmanager ‘ın söylediği gibi bir durum. Yani mesela aşçı alacak olalım. Adama sadece kek yaptırmayacağız, aynı zamanda poğaça ve kurabiye de yapacak. Hepsinin pişme süresi de farklı. Bir yandan kek çırpsın bir yandan hamur yoğursun gibi bir beklenti de yok ama, kek fırındayken başında pişmesini beklemesin de bu arada poğaçayı da fırına sürmeye hazır hale getirmeyi , mayalanma süresini hesap etmeyi, kurabiyeye girecek çikolatayı sipariş etmek için satış departmanıyla görüşmeyi akıl etsin, gibi.


  • physcos physcos  (02.08.22 22:57:55) 
X konusuda konuşup y konusuda mail yazmasını iste, bunu beceren insanda saf multitasking alışkanlığı vardır.


  • Bruce  (02.08.22 23:34:29) 
bilimsel olarak aciklandigi uzere multitasking mumkun degildir. birden fazla islemi hizli yapmak vardir.


  • buenosdias  (03.08.22 13:57:26 ~ 13:57:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.