[]

7 gün arabayla Yunanistan mı? 7 gün İtalya mı?

Daha önce İtalya'ya gittik, Yunanistan'a ise hiç gitmedik.

Otel fiyatlari sacma olmasaydı gözümüz kapalı yine İtalya derdik ama Roma ya da Napoli'deki şehir içi, Tarlabaşı gibi bölgelerin otelleri bile çok pahalı. Yunanistan'da ise kıyı şeridinde çok güzel ve uygun fiyatli oteller var. Hatta şöyle söyleyeyim yarı fiyatına deniz manzarali otellerde kalinabiliyor.

Eşim de ben de gezmeyi severiz, bir taraftan İtalya'yi tekrar gezmek çekici geliuor ama bi şeylerden kısıp gezmemiz gerekecek. Yunanistan'da ise altımızda araba, çok güzel tatli tatli gezeriz gibi geliyor ama 2-3 nokta dışında bi gezi haritası çıkartamıyoruz.

Sizin önerileriniz var mıdır bu noktada? Yunanistan'da Parga çok güzel geldi mesela fotograflardan, o tarz baska küçük tatil noktaları var mi?

Tesekkurler, mobilden yazdim, yazim hatalari icin kusura bakmayin.

 
yani emin ol gittiğin yere bir daha gidince aynı etkiyi göstermiyor. yeni yere gitmeniz daha iyi olur.


  • sizofren06  (02.08.22 11:07:28) 
Kesinlikle yeni yer +1

Yunanistan güzel bir ülke bence.
  • himmet dayi  (02.08.22 11:12:19) 
Peki atina ve selanik disinda "madem arabayla gezilecek şuralara gidilir" denebilecek yerler neresidir?


  • akatreil  (02.08.22 11:15:59) 
Merhaba,

Bence lokasyondan ziyade kimle gittiğinize, ki eşim demişsiniz, ve ne yaşamak istediğinize bağlı. Gidip göreceğiniz şeyler beraber geçireceğiniz vaktin içinde keyif alacağınız araçlardır en nihayetinde. Düşününce hangi tarz gezide eşinizle kendinizi akışta keyif alırken hayal ediyorsanız bence orayı tercih edin. Yoksa iki seçenek de farklı ve güzel deneyimler sunar. Yunanistan'da spontane bi road trip de iyisiyle kötüsüyle keyifli olabilir, italya'da planlı programlı turistik bi gezi de. Ben olsam kafamda geziyi bi canlandırır sonra da hangisini yaşamak istediğime karar verirdim.:)
  • vaveylababa  (02.08.22 11:29:02) 
Yunanistan çok güzel bir ülke +1

Biz de arabayla gittik bir ay kadar önce, gitmeden önce sorduğum sorulara falan da bakabilirsiniz işinize yarayacak bilgiler olabilir.

Bunun dışında Selanik'ten Atina'ya giderken biz tam yol üstü olmasa da Meteora'ya da uğramış ve çok memnun kalmıştık, iyi ki gitmişiz. 17'de kapanıyor yalnız, planınızı ona göre yapın biz son yarım saat koştura koştura gezdik.

Bir de Corfu tarafı da güzel, bizim seyahat süresi 5 gündü ve sıkışıktı program o tarafa gidemedik ama gidilebilir.
  • chicha_v2  (02.08.22 11:31:56) 
deniz için lefkada (porto katsiki) ve preveze. hatta civarlardaki parga ve yanya. sınırdan sonra lefkada 8 saat civarı tutar. türkiye'ye en uzak noktalarından birisi olduğu için de kendinizi çeşme'de gibi hissetmezsiniz. çünkü kavala, dedeağaç ve hatta halkidiki sahilleri de artık adalar gibi türk dolmaya başladı.


  • duster  (02.08.22 11:32:32) 
yunanistan +1,

ispanya ya da portekiz de olabilir italya yerine.
  • ayin yazari  (02.08.22 11:46:15) 
halkidi'ye gidip deniz tatili yapın. kavala'da balık yiyin.


  • nuisance  (02.08.22 11:53:53) 
selanik'te inanılmaz güzel bir mutfak deneyimi yaşanabilir,
selanik - halkidiki arası yollar muazzam, halkidiki'nin plajları effsane, haritadaki o 3 parmağın 2'si gezilebilir konumdaydı en son, oraların altını üstüne getirebilirsiniz.

  • amelie poulain  (02.08.22 11:59:15) 
Kefalonya?


  • Mistyimage  (02.08.22 13:26:48) 
Acilin Yunanci geldi.

araba ile bence Peloponesse'e dogru bir acilin.
- Kalamata, biz kac defa gittik hatirlamiyorum.
- Nafplio, guzel sevimli bir sehir.
- Lakonia. plajlar cok guzel, arabayla beach hopping yapmak icin musait. Limeni yazin google'a ve gorun. orda bi restoranda cok sahane kalamar yedi misafir gelen arkadasim. Monemvasia da ziyaret edilebilir gunu birlik.

biz hep araba kiralayip bu taraflara gidiyoruz, evimize de 2-3 saat uzaklikta olmasi artisi tabi. kayitli yer imlerimiz var, paylasayim diyecegim ama erkek arkadasim surekli guncelledigi icin cok cok fazla yer var. kafaniz karisabilir. ama yine de isterseniz ozelden paylasabilirim, sadece plaj vb degil tarihi yerler de var. soyle bir sey: imgur.com
  • supergirl  (03.08.22 18:25:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.