[]

Marka isim hakkı alma

Yeni kuracağımız iş için isim hakkını almak istiyoruz ancak bu süreç tam olarak nasıl ilerliyor?
Türk Patent'in sitesinden arama yaptığımda, almak istediğim ismin başkası tarafından alınmadığını görüyorum. Ancak bu sayfadan aldığım bilgi %100 doğru bilgi midir yoksa iş ciddiye binip başvuru yaptıktan sonra durumların değişme ihtimali var mı?

En garanti ne tarz bir sorgulama/araştırma yapabilirim?
Ve sonrasındaki süreç nasıl işliyor?

Ayrıca internette bu hizmeti veren bazı marka tescil siteleri var. Bunlara başvuru yapmak mantıklı ve başvuru yapmamız durumunda orda süreç nasıl işliyor?

 
merhabalar, marka tescil sureci sirasiyla basvuru, yayin ve tescil olarak ilerler. basvurular sekli olarak sorunsuzsa kurum resmi bultende yayina cikarir. yayindaki markaniza itiraz gelmezse markaniz tescillenir, suresi belirsiz olmakla beraber cok da kisa degildir.

turk patent resmi sitedir ve orada gozukmuyorsa tescil almis birebir ayni marka yoktur yani kesin bilgidir ancak yayinda olan veya benzerlik sebebiyle markaniza itiraz edebilecek marka sahipleri olabilir.yani tescilli marka olmamasi sorun olmayacagi anlamina gelmez, yayin sureci bunun icindir, birebir benzerlik veya baska sebeplerle (ornegin tescil talebinde bulunacaginiz siniflar gibi) markaniza itiraz gelebilir. bu durumda ise itiraz sureci baslar.

her seyin yolunda gitmesi durumunda sizler de basvuruda bulunabilirsiniz. ancak basvuru evraklari, yayin sureci vs iyi takip edilmelidir. bu nedenle bir firmadan yardim alabilirsiniz. genelde cogu firma marka arastirma (benzer var mi yok mu vs) ve ilk tavsiyeyi ucretsiz teklif eder. bir firmaya ulasip danisabilirsiniz.
  • aferin cok iyi dusunmussun  (02.08.22 00:19:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.