[]

lenovo laptop memnuniyet

ekşideki yorumları okudum teknik servisi ile alakalı şikayetler bol. son zamanlarda alıp kullanıp sorun yaşayan ya da yaşamayan var mı.

edit: zaman belirtmece.


 
Kullanıp sorun yaşamayan, bilakis çok memnun olan yazıyor:

i.ibb.co

Gördüğünüz gibi şu an size bu kelimeleri yazdığım cihaz 10 yaşına girmek üzere. Çok memnun olduğumuzdan geçen yıl aynı markanın günlük kullanım için giriş seviye modelini de eşime aldık. Ailece Lenovo'cuyuz yani, size de tavsiye ederiz.
  • zaman ilac degil insanlar unutkan  (01.08.22 16:37:15) 
Lenovo'ların parçaları ucuz ve parça bulması kolay. Bu yüzden çok tercih ediliyor. Bazı modellerinde kronik sorunlar oluyor. Alacağınız modeli araştırın.


  • kobe824  (01.08.22 16:38:30) 
Lenovo Legion serisi kullanıyorum, Ryzen işlemci 64GB RAM. Sanırım 3-4 yıl olmuştur.
Çok memnunum, hem güncellemeler hem de ayarları şimdiye kadar tek sorun çıkartmadı. Alternatif olarak Dell düşünüyordum, ancak Dell'in klavyesi biraz kullanışsızdır. Lenovo Legion oyun serisi olarak gösteriliyor, ancak iş ortamına uygun estetik ve performans özellikleri var ve fiyat/performans iyidir. Diğer Lenovo serilerini bilemiyorum.

  • alfired  (01.08.22 16:40:11) 
Ben de lenovo ideapad kullanıyorum. 8 sene falan olacak gerçekten kaliteli olduğunu düşünüyorum. Lenovoya karşı sempatim var.


  • mg3929  (01.08.22 18:23:30) 
2010 da lenovo ideapad aldım. Ha ram yetersiz geldiği için sadece bişeler izlemek internettte takılmak için kullanıyorum şuan ama hala kullanıyorum neticede.ram 3 gb yükseltme ile ya 4 oluyo ya da yükseltilemiyor o sıkıntı tabi ama ssd taktırsam acaba bi yararı olur mu diye düşünmüyor değilim. 2 kere servise gitti ama tamamen benim hatamdan dolayı. Laptobu düşürdüm ve sırayla menteşeleri kırıldı bir süre sonra. Onun dışında su da döktüm, şekersiz bitki çayı da döktüm 3 tuşu dışında klavyede sorun yok. Evet servisi sıkıntı lenovonun. ama kendim düşürmemiş olsaydım 12 senede servis yüzü görmeyecekti cihaz.bir de benim bilgisayarın kasasının bir kısmı metal olmasına rağmen ilk 5-6 yıl ısınma bile hissetmedim. Malum bilgisayarlar pahalı. Parasını denkleştirebilirsem bilgisayarın lenovo mutlaka seçeneklerim arasında olacak.tabi sonrsan bozduysa lenovo bilmiyorum ama genelde memnun yine çoğunluk diye biliyorum ben


  • yazdonumu  (01.08.22 18:38:19) 
2017de bir adet yoga serisinden almistim. Sanirim o modele ozgu olsa da garanti suresinden sonra ekraninda ariza cikti ve oldukca pahaliya degistirmek disinda bir cozum cikmadi. Yetkili servis ve disardan tamircileri dolastim, sonuc kotuydu. Ayrica islemcisini verimli sekilde kullanmak da mumkun degildi. Cok agir olmayan islerde bile, kisa bir sureden sonra alet kendisini 1.6 Ghz'de calismaya sabitliyordu(bios'da oyle bi ayar mi yapmis lenovo neymis, oyle biseymis). Kagit ustundeki islemci frekansi 3 kusur bisi olsa da hep baz frekansta calistirmak zorunda kaldigimi soyleyebilirim. Gunluk/hafif islerde bir sorun degil ama fark ettiginiz andan itibaren ifrit oluyorsunuz. Ek olarak da kasasi plastikti ve son zamanlarda orasi burasi catlamaya, kirilmaya falan baslamisti.

Ayrica bi de faresini almistim, kompakt bi modeldi. Ondan da verim alamadim. Bi iki yil sonra tumden bozuldu. Benim fikrim olumsuz haliyle.

Almak istiyorsaniz urun bazinda arastirma yapip, rustunu ispatlamis bir modeli degerlendirmenizi oneririm. Ozellikle ekonomik segmentteki modellerin uzme ihtimali yuksek bence
  • jnlbnnn  (01.08.22 18:47:16 ~ 02.08.22 18:29:42) 
2 laptopum var Lenovo.
Biri 2013 model G580 hala canavar gibi çalışıyor. Üzerine sadece 2014 yılında kahve döküldü onun dışında fiziksel hasar almadı. En ufak tamir görmedi.
Diğeri 2021 model Flex 5. Şimdilik canavar gibi çalışıyor.
Özetle 10 yıldır Lenovo kullanan biri olarak Lenovo servisi nasıldır hiçbir fikrim yok çünkü hiç işim düşmedi.
  • uvcray  (01.08.22 18:58:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.