[]

limited şirket ile ilgili soru

ltd şti ortakları şirketin borçlarından sermayeleri oranında sorumludur. örneğin 50-50 ortaklıkta her ortak 100 bin sermaye koyduysa iflas durumunda adamlar maksimum 200 bin tl kaybedebilirler ve konu kapanır. ortaklar yeni şirket kurabilirler mesela sıfırdan başlayabilirler. ortakların kendi üstüne ya da ailelerinin üstüne olan ev arabasının şirketle bir ilgisi olmuyor bu durumda dolayısıyla bu durumdan etkilenmiyor. .

peki bu klasik battım her şeyimi kaybettim insanları, tüm varlıklarını şirket içinde tuttukları için mi her şeylerini kaybediyorlar? kenarda 1 ev 1 araba tutmak çok mu zor? neden her şeyi şirkete ait yapmaya çalışıyorlar?


 
6183 sayılı kanun’a göre Limited şirket ortakları, şirketten tamamen veya kısmen tahsil edilemeyen veya tahsil edilemeyeceği anlaşılan amme alacağından (dikkat)sermaye hisseleri oranında(dikkat) doğrudan doğruya sorumlu olurlar ve bu Kanun hükümleri gereğince takibe tabi tutulurlar.

Yani verdiğin örnekteki şirketin 10.000.000 TL vergi borcu veya 6183 sayılı kanuna göre takip edilen bir borcu varsa her ortak koyduğu sermaye tutarına bakılmaksızın 5 milyondan doğrudan sorumlu olur ve Takibe uğrar
  • mevsimler  (31.07.22 23:45:41) 
yani kamu alacakları varsa sermaye oranında sorumlular. demek ki ben yanlış biliyormuşum. peki batan firmanın kamu alacağı olmadığını, tamamen üçüncü firmalara veya bankalara borç olduğunu varsaysak, yine aynı mıdır durum?


  • roket adam  (01.08.22 01:20:54) 
Kamu alacaklarına özel bir durum bu. Özel alacaklarda geçerli değil yani.


  • mevsimler  (01.08.22 07:05:40) 
batan bitenler bütün sermayelerini şirkete, işine bağlayanlar. bir de muhtemelen şahsi kefalet oluyordur. bunların dışında millet bir şirket batırıp diğerini açıyor. şahsi sorumluluk olmayınca birini batırıp diğerini açıyor çok yaygın bu


  • paintov  (01.08.22 12:01:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.