[]

İngilizce öğrenme konusunda tavsiyelerinize ihtiyacım var...

Arkadaşlar selamlar herkese,

İngilizce seviyemi yükseltmek ve en azından gelecek yaza kadar derdimi zorlanmadan anlatabilecek ve günlük olarak konuşabilecek seviyeye gelmek istiyorum.

26 yaşında, 9/6 çalışan birisiyim. Hafta içi 5 gün işten sonra spora gidiyor, akşam 20:30/21:00 gibi evde oluyorum. Evde geldikten sonra duş yemek vs. derken saat 22:00 oluyor ve bu saatten sonra ne çalışacak enerji ne de motivasyon kalmıyor maalesef. Güç bela çalışma masasına otursam da dikkatimi toparlayamıyorum.

Aslında askere gitmeden önce bu tempoyla evde çalışıyordum ve bir hayli de verim almıştım. Fakat askerden döndükten sonra yukarıda da dediğim gibi bir türlü gerekli motivasyonu bulamadım kendimde.

İngilizce kurslarını genel olarak önermiyorlar fakat sizin gidip memnun kaldığınız bir yer oldu mu? Bazen acaba kütüphaneye gibi yerlere gidip çalışsam nasıl olur diye düşünüyorum ama 24 saat açık bir kütüphane çevremde yok.

Fikir verebilirseniz çok sevinirim

 
ingilizce öğrenme sonuçta büyük oranda maruz kalmakla ilgili. grammar ve kelime bilgisinin yanında okuma, dinleme, konuşma ve yazmaya da vakit ayırmak gerek. yolda geçirdiğin zamanda okuma ve dinleme yapabilirsin. otobüsteyken falan telefondan planlı bir şekilde dinleme pratiği yapabilirsin. bu şekilde o zamanı değerlendirmiş olursun.

onun dışında gelince yorgun oluyorsan uyku saatini değiştirip akşamki boş vaktini sabaha alabilirsin. erken yatıp 4-5 gibi kalkarsın. akşamki 3-4 boş saatin sabaha kayar. sabah dinlenmiş bir şekilde birkaç saat grammar ve kelime çalışıp evden çıkabilirsin.

onun dışında şu kanal oldukça faydalı

www.youtube.com
  • nick bulamadim  (31.07.22 21:48:06 ~ 21:48:29) 
dile sürekli maruz kalmanız +3

Verilen tavsiyelerin yanında haberleri İngilizce sitelerinden takip edebilirsiniz.
  • put it in your appropriate place  (31.07.22 22:41:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.