[]

Tereyağının Hacmi

Ya bu internet denen çöplükte buna ulaşmak mümkün değil mi ya?

140 gram tereyağı diyor tarifte, ama tartım yok. İnternetindeki bütün ölçüler kaşık ölçüsüne çeviriyor. Ama tereyağı denen KATI malzemeyi kaşıkla nasıl ölçecez anlamadım. Başka bir HACİM ölçüsü kesinlikle yok. Yani ml olarak bir ölçü bulsam ölçekli bardağa basıp ölçeceğim.

Velhasıl 140 gram tereyağının HACMİ ne kadardır söyleyebilecek var mı? Sorum gayet bilimsel. Kaç kaşık eder, kaç bardak eder değil. Bana mililitre, santimetreküp, keyfinize göre amerikan stayla hacim ölçülerinden olur, bir hacim verebilir misiniz?

 
Amerikan yemek cup ölçüleri çevirilerinden yararlanabilirsiniz (oz'u ml'ye çevirirsiniz elinizde cup yoksa): www.errenskitchen.com


  • fotrsapka  (30.07.22 13:55:30) 
140 gram tereyağ, 150~160 mililitre ediyor
şu linkteki ince belli bardaktan (1 tane tam dolu) + (3'te 1'i kadar dolu) tereyağına denk
www.carrefoursa.com
  • comp  (30.07.22 14:20:29 ~ 14:22:35) 
convertunits.online

1/2 cup + 6 çay kaşığı (yine Amerikan ölçeklerindeki teaspoon)

Bu arada tereyağının markasına, içindeki su miktarına vs göre özkütlesi değişebiliyor ve tariflerde tereyağını katı ölçmek gerekiyor. Dolayısıyla hacimle ölçmek çok sağlıklı değil. En ucuzundan bir mutfak terazisi çok işe yarar.

Kaşık ölçüsü dediğin de şu ölçü kaşıkları, silme doldurunca oluyor: www.google.com
  • kobuzchu kiz  (30.07.22 16:06:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.