[]

tava tavsiyesi

omlet yapmak için tava alıcam. teflon zararlı diyorlar, granit alayım diyordum ona da zararlı demişler sözlükte. demir döküm tava var ama ızgara. zaten onda da yumurta yapılmazmış sanırım. ne alayım?

bakır tavaya bakayım dedim onda da alzheimer nedeni yazıyor akşsldkaşla. nasıl yapıcam bu omleti?


 
Teflon üzmez.


  • giovanne  (30.07.22 08:43:57) 
Çelik tabii ki.


  • heritage  (30.07.22 09:36:48) 
lava döküm sahan


  • fatihreis  (30.07.22 10:11:05) 
Bn bu ikilemde kalıp teflon aldım, dikkatli kullanırım dedim.


  • zimbirik  (30.07.22 10:50:49) 
zararlarını bir kenara bırakırsak bakır tavada yumurta daha güzel oluyor ama çabuk yapışıyor. teflonda hiç yapışmıyor ama tadı bakırdaki gibi olmuyor. çelik tava sağlıklısı ama yumurta için değil de yemek için daha iyi. bu arada bakır cezvenin kahvesi de diğerlerinden iyi oluyor. bir de döküm tava var. döküm ağır bir tava. sabahları uğraşması zor. ısınması uzun sürüyor.


  • silver apple  (30.07.22 11:00:57) 
ty.gl bu duz dokum saglikli.

ty.gl bu benim kullandigim sagliksiz ama nispeten uzun omurlu, kolay kullanimli sahan seti
  • ala09  (30.07.22 11:09:33) 
Yapışmaz olacaksa kimyasal bir kaplaması olacak.

Çelik, demir olacaksa yapışacak ama kaplaması yok.

Bu granit, titanyum falan en yeni nesili herhalde bu kaplamaların. Bunlardan alıp çizmeden, ocağı mangal ateşi gibi harlamadan kullanırsanız minimum zarar-maksimum fayda derim.
  • baal  (30.07.22 11:51:27) 
Döküm Tava kesinlikle. Ufak bir adaptasyon süreci olur ama sonunda ömür boyu tava konusunu çözmüş olursunuz. Ben her sabah yumurta yapıyorum ve gayet kolay oluyor.


  • chavezding  (30.07.22 16:32:25) 
Ucuz bir teflon alıp biraz çizilmeye başlayınca değiştiriyorum.


  • vizivozo  (31.07.22 21:59:50) 
saglikli teflon granit yok kaplamadan dolayi. artik bazi firmalar "teflon" ismini kullanamadiklari icin granit diyorlarmis.

bakir zararli derler, o yuzden yok oldu zaten.
aluminyum da zararli, uzak durmak lazim.

geriye saglikli olarak demir dokum tava ve celik kaliyor.
demir dokum acaip agar, temizlemesi zor.
celik hafif ama onu da temizlemesi zor.
  • cooperr  (31.07.22 22:43:56) 
Ben titanyum aldım teflon gibi ama daha kaliteli gibi.

Yıkarken de ekstra dikkat ediyorum çizilmesin diye birkaç yıl oldu yapıştırmıyor, gayet de kolay temizleniyor.
  • chicha_v2  (01.08.22 01:00:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.