[]

Sürekli CRP Yükselmesi

Selamlar, derdime dermanı burda aramak saçma geliyor ama 4 5 doktora gittim sonuç sıfır ne yapayım bilemedim.

2 ay önce zatürre başlangıcı çıktı gece terlemeleri ateş titreme şikayetleri ile acile gittim. Crp 50 lerde dendi. BT çekildi ciğerde leke var dendi. Nefes alırken batıyordu derin nefes alamıyordum. 2 hafta antibiyotik sonrası konu kapandı.

1 ay önce işteyken bi anda gelen titreme ateş 38-39 ile dahiliyeye gittim. Crp 25 covid olabilir dendi test negatif, klamoks diye bir antibiyotik verildi. 3 gün kullandım sonrası yine ateş titreme nüksetti antibiyotiğe devam ederken, ateş inatçı çıktı 39 ları görünce yine acillik olduk.

Crp e bakıldı 54 çıktı diğer değerler çok abzürt değil, antibiyotiğe rağmen normal değil yükselmesi denilip avelox diye bir antibiyotik verildi. 1 hafta kullandım sonunda crp 5 e düştü. Bu arada sırt ağrısıda olunca ciğer bt ve covid testi yapıldı. Cigerde leke var ama nefes darlığı yok kas ağrısı gibi. Test negatif

20 gün sonra sil baştan ateş titreme terleme yine crp vs bu sefer 20 çıktı. Bt çekildi geçmiş hikayeden dolayı diğer 2 leke temizlenmiş ciğerle alakası yok dendi. Avelox antibiyotik verildi serum ve kapanış.

1 hafta sonra kontrole gittim hemde bu kadar sık enfeksiyon çıkınca enfeksiyon hastalıklarına da gittim. Gögüs hastalıkları ciğerin temiz çıkmış ilki zatürre ikincisi covid çevirmişsin dedi. 2 test verdim negatif dedim olabilir dedi. Enfeksiyon doktoru idrar testi kan testleri hiv hepatit gibi testler yaptı herşey temiz çıktı.

Gel gelelim bugün yine 20 gün sonra ortalama ateş terleme farklı olarak bağırsaklarda ağrı ve hafif ishal baş gösterdi. Yine gitsem antibiyotik verecekler eminim. Sağlık sektöründe olan bana bir yol gösterecek biri varsa müteşekkir olurum. Acil doktorları dahil 5 farklı doktor gördü sonuç nüksediyor bu nalet enfeksiyon psikolojiyide artık bozmaya başladı. Umarım öneri bile olsa burdan birşey çıkar.

 
yol gostermekten ziyade esim crp deger surekli 20 degerlerde dolasiyor.

fakat herhangi hastaligi yok. adet duzensizligi var belki ondan kaynakladigini dusunuyor doktorlar. cinsiyetiniz bilmiyorum fakat kadinsaniz eger boyle bir durum olabilir belki
  • kaiserr76  (29.07.22 22:54:43) 
Sağlık sistemimiz maalesef o anki sorunu çözmeye kurgulanmış durumda.

Benzeri bir problem yaşadıktan sonra Bir kardiyoloji profesörüne olayı anlattığımda, vücutta enfeksiyon varsa o an muhrebeyi kazanmak, yenmiş olmak anlamına gelmez, kullandığın ilaçları tanımış, bağışıklık kazanmış ve daha da güçlenmiş olarak geri gelir. Enfeksiyonu tamamen kurutmadan olayın peşi bırakılmaz ve anlık tedavi için antibiyotik kullanmak yanlıştır demişti.

Benim tavsiyem, özelde ama esnaf olmamış iyi bir enfeksiyon hastalıkları uzmanıyla tedaviye yeniden başlaman sonuçtan emin olmadan da bırakmamandır. Tabi, maddi gücün varsa.
  • Mirket  (29.07.22 23:18:16) 
tabii ki herkesin kendi durumu. benim apandisitte böyle oldu. ameliyat oldum konu kapandı.

ps. 2 sene süründüm.
  • gurur  (29.07.22 23:47:57) 
İshal falan da diyorsunuz. Bir gastroenterolojiye görünün derim. Belki safra kesesinde taş veya çamur vs vardır. Bu hep geç akla geliyor. Apandisit de olabilir tabi belki üstteki arkadaşın dediği gibi.

Doktor değilim. Mantık yürüttüm.
  • duma duma dum  (30.07.22 01:06:53) 
Aile hekiminiz sizi dogru yonlendirebilir. Isterseniz once onla konusun sonra sevki o yapsin


  • kuehles blondes  (30.07.22 04:08:49) 
Batın ultrasonu çekildi safrada vs sorun olsa çıkardı diye düşünüyorum. Ek olarak cinsiyet erkek yaş 33, bugün özelden iç hastalıklarına randevu aldım şansımı birde orda deniycem ama dediğiniz gibi anlık müdahale ediliyor 2 hafta sonra geri geliyor enfeksiyonun kalp damar sağlığına zararlı olduğunuda okudum her geçen anlık tedavide vücut yıpranıyor bağışıklığım düşüyor gibi hissediyorum bundan 1 sene önce ben kolayına hasta olmazdım çünkü


  • Humanimal  (30.07.22 10:16:23) 
ilk aklıma gelen long covid
ikincisi kötü beslenen ve sağlıksız yaşayan biriyseniz immün sistemi çökmesi. Bunun için de gerekli takviyelerle birlikte düzgün beslenmeniz, uyumanız vs gerekli.
İyi bir içi hastalıkları uzumanına ya da bütüncül tıp / holistic medicine yaklaşımına sahip bir doktora gitmenizi tavsiye ederim.
Acil sadece o anki yangını söndürmek içindir.
  • spankenstein  (30.07.22 16:43:32) 
Ne yazıkki her alevli dönemleri haftasonu bayram tatil gibi günlere geldi acile mecbur gittim. Kötü beslenip sağlıksız yaşayan biri değilim. Herkes kadar sağlıksız beslenirim. Bugün iç hastalıklarına gittim sonuç ne yazıkki yine antibiyotik ama en azından yaklaşımı daha iyiydi ilk defa biri çözeriz merak etme dedi bu bile umud vadediyor. Birde kültür test gibi farklı birkaç test istedi. Vücutta otoimmun bir hastalık varsa o testlerde antikorlarını tespit edecekmiş sanırım. Umarım fantastik birşey çıkmaz kesin tanı konulana kadar doktor övmüyorum 5. Doktor bu, ilginç olan her doktor bir öncekine göre farklı tespitlerde bulunuyor. İnanıyorum böyle böyle eleyerek bulacağım. İşin pis tarafı tss sigortam vardı 3.aydan ebesini gördü :)


  • Humanimal  (30.07.22 17:25:15) 
Sirt ağrisi, bagirsaklarda bozulma ates, crp...safra kesesi yollarınıza bir baktırın derim.


  • onepointzero  (30.07.22 22:07:09) 
1 hafta önce çekilen usg raporunda yazan ile onu elediler sanırım "Safra kesesi boyutları ve duvar kalınlığı normal olarak izlenmiştir.
İntrahepatik safra yolları normaldir."

  • Humanimal  (31.07.22 21:42:19) 
çok geçmiş olsun. 2019'da bi tenis maçı sonrası terliyken klimalı bi ortamda uzun süre kaldım ve zatürre oldum. 145 crp ile ambulanslık oldum (o zaman yaş 39). akciğer ile akciğer zarı arasında sıvı birikmişti çok az, iğne ve antibiyotik (avelox ve benzerleri) ile 10 günde filan toparladım. dikkatli yaşamama rağmen, o günden sonra defalarca benzer durumlar oldu, halsizlik- hafif ağrı ile başlayıp sırt ve yanlarda batmalı ciddi ağrılı seyreden, crp 140-150'ye fırlatan bir durum. ağrıdan acıdan gece uykusu zaten yok, düzgün nefes almanın imkanı yok.

dört kez farklı farklı göğüs hastalıkları ve dahiliye servislerine gidip hepsinden iğne antibiyotiği alıp dediklerini harfiyen uyguladım, her seferinde geçti ama tekrarladı. kalp ciğer filminden tomografiden bir hal oldum. romatoloji'ye gittim, bazı sorunlar var aslında ama bununla ilişkili çıkmadı hiçbiri. FMF araştırdılar, genetik test aldım o da çıkmadı.

bu arada bu durum ayda bir tekrarlamaya başladı ve bir hafta on gün sürüyordu. iyi bir göğüs hastalıkları uzmanı akciğeri kaburgalara bağlayan bağ dokuların soğuk enfeksiyon vb etkisiyle büzüldüğünü ve akciğerin mekanik olarak kaburgaya sürtünmesine sebep olduğunu bunun da akciğer zarını tahriş ettiğini söyledi, içeride bir yarayla geziyordum resmen. bu yara iyileşmeye çalışırken de zarda bir tür kabuk oluşturmuş ve bu sürtünmeyi artırmış. benim yorumum büzülme ve su toplama derken akciğerin şekli de bozulmuş, bağ dokular ve kasları da bir şekilde etkileyip kronik hale gelmiş durum.


sonra güzel bir şey oldu demek isterdim ama olmadı :) ben hastaneye gitmeyi bıraktım. bel fıtığı başlangıcı için aldığım muscoflex'in bunun ağrısına da iyi geldiğini farkettim. kendisi güçlü bir non steroid anti inflamatuar (iltihap giderici). çok bilinen ama uzun süre kullanımda riskleri olan bi ilaç bu. batma hissi geldiği anda bunu aldığımda 20-24 saat boyunca etkili oluyor, crp'yi frenliyor ve en azından bir hafta yatağa düşmek yerine 3/10 ağrı ve 2/10 halsizlik ile yaşantıma devam edebiliyorum. iyi senaryoda 10 günde bitiyor, kötü durumda ilacı kesmem üç haftayı buluyor. alternatifi diclofam ama onun da etkisi ve etkili süresi daha kısıtlı. şimdilik başka bir çözüm bulamadım.

Önümüzdeki hafta ozon tedavisine başlıyorum, bi de onu deneyeceğim belki bir faydası olur, sonuçları paylaşırım.
  • kaichi  (01.08.22 00:02:00) 
Sizede geçmiş olsun bende batma hissi yok ilk zatürre olduğumda 4 ay önce nefes alırken batma vardı ama bu tedavi sonrası geçti. Batma şikayetimde hiç olmadı bendeki sorun crp 50 lere çıkıyor ateş titreme terleme halsizlik baş veriyor ve antibiyotik başlangıcından 2-3gün sonra geçiyor. Balgam kültürü ve romatizmal hastalık için kan testi alındı kültürde verem yok sadece 1 bakteri bulundu doktor o önemsiz dedi ama belirtilerine bakınca benimkiyle birebir aynı ya adam gibi doktor denk gelmiyor bana yada başka birşey var göremiyorlar ama sıktı artık çapadan randevu aldım enfeksiyona birde orda şansımı deniycem illaki iyi bir doktor çıkar ümidini kaybetmek istemiyorum


  • Humanimal  (04.08.22 13:38:38) 
güncelleme: ozon iyi geldi gibi. haftada iki gün, ağrı kesicisiz geçiriyorum şimdilik bakalım.


  • kaichi  (06.08.22 23:50:18) 
Bahsettiğiniz iyi gögüs hastalıkları doktoru kimdir hangi il ve hastanededir?


  • Humanimal  (11.08.22 00:36:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.