[]

Öğrenci affı hakkında soru

Herkese merhaba,

Ben 2011 yılında girdiğim bölümden 2017'de kaydımı sildirmiştim. Şimdi öğrenci affından faydalanmak istesem, evime yakın bir üniversitede 2016 yılında açılmış bir bölüme geçiş yapabilir miyim yoksa illa kayıt yaptırdığım yıl o bölümün açık olması şartı var mı?


 
Hocam ilkokul mu bu eve yakınlık uzaklık kriter olsun. Her atılan ikameti Beşiktaş’a alsın Boğaziçi okusun o zaman.
Okuduğunuz üniversiteye gitmeniz lazım orası kapandı ise garantör üniversiteye gitmeniz gerek.

  • cilekli pasta  (29.07.22 21:12:27) 
yatay geçiş için araştırabilirsin ama onun da belli şartları var ve bölüme/üniversiteye göre değişir.


  • deartheodosia  (29.07.22 22:43:12) 
İlkokul mu diyorsunuz da daha önce bu hak verilmişti. İkamet edilen ile veya iş dolayısıyla bulunulan ile alınıyordu. Ancak bu sefer vermediler böyle bir hak. Yatay geçiş var ama ne şartlarda veriyorlar araştırmak lazım


  • rodeocu  (30.07.22 00:01:41) 
aradığınız sorunun cevabı burada;
oidb.gantep.edu.tr

ikamet edilen ile kayıt alma hakkınız var.
  • haskoylu deli hasan  (30.07.22 02:13:22 ~ 02:13:59) 
2018 deki öğrenci affında
Ayrıldığı üniversiteye kayıt yaptırıp işi veya ikametinin başka bir ilde bulunduğunu belgeleyenler, üniversiteye giriş yılı itibarıyla geçmek istediği üniversitenin taban puanını sağlamaları ve ikamet ettikleri ildeki yükseköğretim kurumlarının senatolarının da uygun görmesi halinde yaşadıkları ildeki üniversitelerdeki eşdeğer diploma programlarına yatay geçiş yapabilecektir.

Şeklinde net bir madde vardı. Ama bu verilen afta bunun gibi açık bir madde yok. Yatay geçiş var ama şartları nedir bilen yok. Bu kapsamda yatay geçişe izin veren okul var mı ?
  • rodeocu  (30.07.22 09:20:09) 
neden ısrar ettiğinizi anlamıyorum ama açıklayayım;
Bu maddede yer alan hükümlerden yararlanarak ayrıldığı yükseköğretim kurumuna kayıt yaptıranlardan ÖSYS/YKS puanı giriş yılı itibarıyla aynı veya farklı bir diploma programının aynı türden taban puanına sahip olanlar, bu programlardan birine yatay geçiş talebinde bulunabilecektir

açık ifadeye gerek yok, 2011 de okula girdin ve o sene gıda müh. yazdın fakat aldığın puanla o sene benim okulumda bilg. müh. okuyabilirmişsin o zaman bu afla okulama yatay geçiş yapabilirsin demiş. sınırlama yok bahaneye gerek yok puan var mı? var. o zaman geçiş serbest.
  • haskoylu deli hasan  (30.07.22 15:14:05) 
@hasköylü lisans için tamam da yüksek lisans için nasıl olacak taban puan diye bişey yok ki?


  • rodeocu  (31.07.22 00:47:42) 
taban puana gerek yok yüksek lisans yatay geçişte neredeyse butun dersler yalan olduğu için sıfırdan okuyor gibi olacaksın, ben 1100 km ötedeki okulumu bu nedenle yaşadığım yere almıyorum. bu şartlara bağlı bir durum değil. yuksek lısansa kabul edıldıgınız yıl ki ales vs puanlarınız suan ki gecıs yapmak ıstedıgınzı yerın sartlarını saglıyorsa dıploma vs saglıyorsa sorun kalmaz.

geçiş için hakkınız var ancak şartları sağlamak başka bir durum.
  • haskoylu deli hasan  (31.07.22 02:29:38 ~ 02:30:56) 
Kayıt yaptırmak istediğim okulu aradım, daha netleşmediğini söylediler. Kesin bilgi alınca buradan paylaşım yapacağım yine.

Cevap yazan herkese teşekkürler.
  • hayirsiz  (02.08.22 23:57:14 ~ 23:57:24) 
Güncelleme yapayım, her okulun kendine göre ayrı bir kuralı varmış. Benim gitmek istediğim okul (Kırklareli Üniversitesi) "sen önce geçen sefer gittiğine 1.5 sene git, notların iyiyse 1.5 sene sonra buraya başvuru yapabilirsin" dediler. "İyi de ben zaten İstanbul'a gitmek istemediğim için yakındaki okula gelmek istiyorum, ben okula kayıt yaptırırken buradaki bölüm yoktu" dedim, karar böyle dediler.

İstanbul'a gidip 1.5 yıl harcamak yerine sınava girerim daha iyi, bölüme birinci girebilecek sıralamam var, yine almıyorlar :)))
  • hayirsiz  (08.10.22 18:42:58 ~ 18:43:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.