[]

Covid kervanına katildik

Bugun oldukça nadir görülen metabolik bir sendromu olan 6.5 yaşındaki oğlumun pozitif olduğunu öğrendik. Genel durumu fena değil doktorumuz ateşinin çıkabileceğini normal olduğunu söyledi şuan 38.3-38.8 arasında gidiyor. Hafif bir öksürük ve burun akıntısı var. En buyuk şikayeti baş ağrısı (ensafalit geçirmişti 3.5 sene once) haliyle epey gerginim.

İlk sorum şu bir yerden sonra 3.gun vs gibi daha artıyor mu belirtiler?.Hastalık ağırlaşıyor mu?
Bizde henüz bir şey yok yarın tatile gidiyorduk 10 gün erteledik süre az mı olmuş (dr 7 günde negatife donmese bile bulaşıcıligi azalır dedi)

Çok üzgünüm o kadar da koruduk nasıl oldu anlamadım kendimi de sakinlestiremiyorum bir boğaz ağrısı ile yoğun bakimlik olan çocuğum şimdi kovid şuan beynim düşünme kısmını kapatmış durumda metabolik hastalıklarda daha ağır geçirme kısmı halen güncel mi?

İçim şişti yakın zamanda geçirenlerden sureci dinlemek isterim.

 
Çok geçmiş olsun miniğe, size de sabır dilerim. Anne baba olarak çocuğun hasta olduğu dönem duygusal olarak gerçekten zor bir dönem.

Kızım bundan önceki omicron dalgasında 2 yaşındayken covid oldu. Ek bir hastalığı yoktu, o zamana kadar gördüğüm ateşlenmelerin en ciddisini yaşadık. Tüm vücudundan ateş çıkıyordu. Orta kulak iltihabı ile beraber covid olmuştu. Eşimde biraz belirti vardı ama bende hiçbir şey yoktu, zira 2. Doz aşımı birkaç gün önce olmuştum. Muhtemelen antikorlar vücutta hazır olduğu için hasta olmadan atlattım.

Zorlandığınız anda acile gitmekten çekinmeyin, etraftaki hastaneleri araştırın, hangisinde gece pediatrist ve enfeksiyon uzmanı nöbetçi kalıyorsa ona gidin. Özel hastanelerin çoğunda olmuyor tatilde ve geceleri. Bizimki orta kulak iltihabı için verilen antibiyotiği kullanınca bayağı rahatladı. Çocuk sakinken ateşlendiğinde ne yapacağınızı planlayın, buz, soğuk bez, areş düşürücü, hepsini planlayın ki o anda eliniz ayağınıza dolaşınca ne yapacağınızı bilin. Gerekirse hastaneyi arayıp çocuk doktoruna durumu açıklayıp ne yapmanız, hangi durumda endişelenmeniz ve ne zaman gelmeniz gerektiğini sorun. Birkaç gün atraksiyonlu ve yorucu geçiyor, umarım hızlıca geçirirsiniz.
  • curukturpkokusu  (29.07.22 17:51:45) 
Geçmiş olsun. Çocuk değilim ya da kronik bir rahatsızlığım yok ama çarşamba günü karantinam bitti benim de. Annemle babama bulaşmadı bile ki temaslıydık. Yedinci günden sonra endişeniz olmasın.

39.4'e kadar yükseldi ateşim ama daha önce daha hafif derecelerde daha kötü hissettiğim oldu. Genel olarak semptomlarım oldu ama ben çok hafif geçirdim açıkçası çok daha yatak döşek yattığım hastalıklarım oldu.

Kişiden kişiye değişmekle beraber ben ikiz kardeşimle birlikte karantinadaydım, ikimizin de 3. günden sonra sadece burun tıkanıklığı kaldı. Gerçekten çok rahatsız ediciydi ama uyutmadı bizi.

Umarım çok çok hafif atlatır. Tekrar geçmiş olsun.
  • black holes in the sky  (29.07.22 18:33:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.