[]

emlakçı ne yapmaya çalışıyor olabilir

Geçenlerde 3 senelik kiracısı olduğum ev Çinli yabancıya satılmış,

Kira zamanı geldi , emlakçiyi aradım

Konuştuk, akşam WhatsApp dan mesaj atti şu gün evi alan görmeye gelmek istiyor , hemde kirayı konuşmak istiyor yazdı,

Bende , önceki ev sahibiyle kira artışını konuştuk tam kira yıl dönümu ayına denk gelmişti satış, yeni alan kişiye bunu ilettiniz mi diye yazdım

Cevap atmadı, ertesi gün aradım cevap vermedi , ertesi gün mesaj attım hesap bilgileri gönderin kirayı göndereyim diye yine cevap atmadı...

Benim bilmediğim durum olabilir mi, kiracı kirayı göndermiyor diye ihtarname falan mı çekmeyi düşünüyor, şuan elimde hesap no olmadığı için gönderemiyorum

 
İhtarname çekmesine gerek yok. Ev satıldığı için yeni ev sahibi isterse seni tahliye etme hakkına sahip zaten. Evin satışı gerçekleştiğinde 1 ay içinde bildirmesi lazım tabii.

İhtarname çekmek için yapıyorsa da yapsın. Mesajda IBAN istediğinizi yazmışsınız zaten. Davalık durum olursa "tarafıma IBAN bildirilmeden nasıl kira yatıracağım?" dersin. Ama zaten ev sahibinin seni çıkarmak için böyle bir yola başvurmasına gerek yok.

edit: Lethe haklı. Her durumda değil, aşağıda belirtilen durumlarda tahliyeni isteyebiliyor.
"Kiralananı sonradan edinen kişi, onu kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut veya işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa, edinme tarihinden başlayarak bir ay içinde durumu kiracıya yazılı olarak bildirmek koşuluyla, kira sözleşmesini altı ay sonra açacağı bir davayla sona erdirebilir."
  • himmet dayi  (29.07.22 14:55:44 ~ 15:56:21) 
Ev sahibi "isterse" tahliye etme hakkına sahip değil, bunu düzeltelim. Belli şartlar dahilinde bu hakka sahip olabilir.

Emlakçı çok akıllı olduğundan, sen diyelim ki 3K kira ödüyorsan "kira piyasası 10K" diye diye Çinliye söz vermiştir. "Sen yeter ki al, kiracıyı ya tahliye ederiz, ya kirayı yükseltiriz" demiştir. Zeka küpleri adeta. Şimdi "alıcıya ne cevap veririm" diye düşünüyor.

Ortada bir sözleşme yok ki kirayı nereye ileteceksin? İhtarname çekme gibi bir hakkı olamaz. Çekse bile sen o mesajları silme, lazım olacak.
  • Lethe  (29.07.22 15:07:09) 
Eski ev sahibine de, yeni ev sahibiyle iletişim kuranıyorum, kirayı ödeyemiyorum, iletişim bilgilerini verir misiniz diye yaz.
Emlakçıda kiralamayla ilişkin bir vekalet var mı? Onunla yasal olarak hangi zeminde muhatap oluyorsun. Bunu ben anlamadım. sen bunu yazılı olarak emlakçıya sor. vekalet varsa onaylı suretini iste.
Bütün yazışmaların ekran görüntüsünü al.
½25 zamlı kiraları bir banka hesabında biriktirerek Bekle. Hatta hesaba kira paraları diye isim ver.
  • Mirket  (29.07.22 15:27:09 ~ 15:28:05) 
Konu mahkemeye düşerse, elinizde hukuki kanıtınız olması lazım (yani noter veya banka kaydı).

1. Eski evsahibine noterden ihtar iletin ve durumu ihtarda belirtin. Size ulaşan resmi bir bilgi olmadığı için kirayı onun hesabına yatıracağınızı belirtin. Cevaplaması için max 15 gün süre verin. Süre dolunca kirayı yatırın.

2. Cevap gelmezse veya bir ay gecikmişseniz (iki ay gecikirseniz evden çıkartabilir) kiranızı eski evsahibinin banka IBAN'ına yatırmaya devam edin.
  • alfired  (29.07.22 16:29:56) 
Not: Eski evsahibiniz, kirayı 2 ay üstuste iletmezseniz sizi çıkartabilir. Zamlı kirayı kontratınıza göre kanuni neyse oranı hesaplayıp, zamlı kirayı yatırın.


  • alfired  (29.07.22 16:32:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.