[]

balık muhafazası konusunda kafama takılanlar var?

şimdi balığı aldık diyelim temizlettik buzluğa attık buzluktan cıkardık yedik sorun olur mu?
yoksa buzluğa atılmadan direk yemek mi gerekiyor?
buzluğa atılınca geri cıkarınca bozulma ihtimali var mı?


 
Balığı aldınız temizlenmiş veyahut değil buzluğa attınız ,çıkardınız yiyin gönlünüzce (biraz yavan olur ama sıkıntısız olur).

Balığı aldınız buzluğa attınız çıkardınız , çözdürdünüz , yarısını yediniz kalanını tekrar buzluğa atarsanız google haritalar tahtalı köye olan mesafenin en kestirme olanını hesaplar. Şaka bir yana tekrar dondurmadığınız sürece aynen devam.
  • synax  (29.07.22 11:59:10) 
aslında o balıklar da buzhaneden geliyor
tezgahta çözülüyor
balıkçı da akşam buzlara basıp saklıyor
nedense bi biz dondur-çöz yaptığımızda zehirleniyoruz
  • comp  (29.07.22 12:58:19) 
@comp haklı. Genelde satın aldığımız balıklar zaten dondurulup çözülmüş olduğu için (hepsi değil)tekrar dondurulması sakıncalı.
Dondurulmuş çözülmüş ürünün tekrar dondurulmasının sakıncası da şu şekilde. Balıktan başladığımız için balıktan devam edelim. Bir balık sudan çıktığı andan itibaren bozulmaya başlar. Bu bozulma tahammül edilebilir seviyede olduğu sürece tazedir.
Dondurma işleminde şoklama işlemi falan yapılmadığı taktirde bozulma çok yavaş olarak devam eder. Çzülen balıkta bozulma işlemi normal balığa nazaran daha hızlı, dondurulup çözülen balığı tekrar dondurup çözdüğümüzde ise çok çok daha hızlıdır.
  • Mirket  (29.07.22 13:37:44) 
Dondurulmuş balığı çözdürüp yeniden dondurup yediğinizde zehirlenirsiniz. Yanlış bilmiyorsam hem de hastanelik olacak kadar zehirlenirsiniz, ciddi bir durum. Balıkçıdan aldığımız balıkların çoğu zaten donmuş ve çözülmüş oluyor.

Eğer balığı kendiniz tuttuysanız temizleyip dondurmanız daha doğru diye hatırlıyorum, çözülünce hemen pişirip yersiniz.
  • michael_knight  (29.07.22 14:23:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.