[]

10 Kilo Verdim, Nasıl Devam Edeyim?

Merhaba. 151 kilo ile diyet ve yürüyüş yapmaya başladım. Günde 1500-2000 kalori arası alıyorum ve gün aşırı 5 km yürüyorum. 3 haftada yaklaşık 10 kilo verdim. Ayak problemleri sebebiyle spor olarak sadece yürümek biraz sıkıntılı oluyor. Diğer taraftan cilt sarkmasını da minimuma indirmek amacıyla spor salonuna başlamayı düşünüyorum.

Hedefim 100 kiloya düşmek. 10'u gitti kaldı 40. Spor programından beslenmeye, yeşilçaydan kiraz sapına, ufak tefek ipuçları, dikkat edilmesi gerekenler vs her konuda, bu mücadelede elimi güçlendirecek önerilerinizi bekliyorum. Özellikle de cilt sarkması meselesini çok kafaya takıyorum, bu konuda yapılabilecek bir şey var mı?

(bkz: spor salonundaki aşırı motive şişman) iyi günler diler.

 
vücuduna bakmadan birşey söyleyemeyiz ama illaki o sarkmalar olacak. sarkmaların bir kısmını ancak kas yaparak örtersin ama bir yere kadar oluyor. spor salonuna yazılmak iyi fikir. kardiyo sadece tempolu yürüyerek yapılacak birşey değil. yürümeyi ben genelde ısınmak için yapardım. sonrasında hafif ve orta ağırlıklarla çok tekrarlı çalışmalara girerdim. onlar da kardiyo sayılıyor. antremanın sonunda kaldırabileceğim en ağır ağırlıklara girer en sonda bantta yürüyüşle bitirirdim.

kalp sorunun yoksa l-carnitine ve hydroxycut benzeri yağ yakıcılar alabilirsin. kalp ve tansiyonunda sıkıntı olursa alma sakın.

doğal olarak yağ yakıcı olarak tavsiye edibileceğim geceleri bir kase yoğurda acı pul biber dökerek yemek. hem açlığını dindirir hem de biber yağ yakımına yardımcı olur.
  • false pretension  (28.07.22 17:48:22) 
Bro sana biraz acı konuşayım; derin sarkacak, ondan kaçış yok ama günümüzde bunlar artık sorun değil. Yani bilinenin aksine deri sarkmasının kilo verme hızıyla bir ilgisi pek yok 100 kiloya 5 senede de düşsen derin sarkacak, çünkü uzun süre gerili kalan deri bir noktadan sonra geriye dönüşü olmayacak şekilde deforme oluyor kolajen vs üretimi durduğu için. Bunu ne kadar çabuk kabullenirsen hayalkırıklığın o kadar az olur, senin asıl odaklanman gereken şey kilo verirken kas kütleni olabildiğince korumaya çalışmak olmalı, onun için de kendine uygun bir programla ağırlık çalışman gerekir. Herkes için uygun olan PPL gibi çalışmalar var mesela ona yönelebilirsin. İkinci olarak da kendine uygun bir makro dağılımı yapman lazım. Yani atıyorum 2000 kalori alıyorsan bunun en az %40-45'i protein olmalı, kalanı da yağ-karb. olarak bölebilirsin, misal %45 protein %20 yağ kalanı da karb. Diyet yapıyorum karbonhidratı keseyim düşüncesi vardır ama bu da yanlış; kasların yakıtı glikozdur, bunlara dikkat et. Yeşilçay kiraz sapı falan senlik konular değil o nedenle oraya girmiyorum. Kolay gelsin.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (28.07.22 17:50:57) 
Ben hiç egzersiz yapmadan 45 günde 17 kilo verdim. Günlük 1000 kaloriyi geçmeden beslendim.


  • dakota  (28.07.22 19:38:25) 
Hocam kiraz sapi armut copu bilmemne yapragi bunlarin hepsi hikaye, boşuna zaman kaybetmeyin bunlarla. İctiginiz hicbir hicbir bitki suyu vs size kilo verdirmez teknik olarak, bu sacmaliklara hic uğraşmayin.
Kalori acigi oluşturun.
Egzersiz yapmasaniz bile salt kalori acigiyla kilo vermeniz kacinilmaz.

Bilmemneyin sapini suda kaynatayim, icine tarçın ekleyelim bilmemne ile karıştırayim her gun içeyim bunlarla zaman oldurursunuz sadece. He tadi hosunuza gidiyordur, seviyorsunuzdur hobi olarak yine yapin:) ama kilo vermeye hiçbir etkisi yok. Bunlar intenrete tiklanma almak için etkilesim almak icin uydurulan seyler genellikle.
Kalori acigina devam.

Deri sarkacak, ondan kurtulus yok dostum.
  • stavro  (28.07.22 22:05:49 ~ 22:07:53) 
Hocam o kilolardaysan işin çok zor, illaki bir yerden sonra misliyle o kiloyu geri alacaksın.
Bizim için tek çare tüp mide ameliyatı

  • les yeux blanches  (29.07.22 12:33:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.