[]

10 yaş labrador, kanser

merhaba. 10 yaşında labrador kırması köpeğimi izmirde iki farklı veterinere götürüyorum günlerdir. biri karaciğer kanseri, diğeri lenf kanseri tanısı koydu. biopsi ve kemoterapi sürecini atlatabileceğinden emin değilim bu riski almak istemiyorum. masada kalacağına bir kaç gün daha benimle kalsın istiyorum. her gün serum veriliyor. veterinerlerin önerdiği mamalar yüzünden bir iki kez kustuğu için, önerilen mamaları yemiyor, sadece su içiyor.

siz olsaydınız ne yapardınız? bana akıl verebilecek biri var mı? şimdiden teşekkür ederim.


 
bir hayvan sahibi olarak bazılarına belki kalpsiz gelebilirim ama kedim var çok seviyorum ancak böyle bir durumla karşılaşsam ömrünün biz insanlara göre çok daha kısa olduğunu, ona zaten dışarıdakinden çok daha iyi bir hayat sunduğumu kabul eder ve son günlerinde anlamlandıramadığı bir acıya maruz bırakmamayı tercih ederdim. ne mutlu ediyorsa öyle yaşatmaya çalışırdım. bence biz hayvanlara onların bize olduğundan daha bağlıyız o yüzden o zorluklarla daha uzun yaşatmaya çalışmak biraz bencilce geliyor.


  • floydian  (28.07.22 15:47:38) 
İzmir'dekinde hasta kabul ediyorlarsa veteriner fakültesine götürün. Ankara ve İstanbul'da var.


  • malheiros  (28.07.22 16:42:34) 
Bu soruyu ben de düşünmüştüm ve arastirdim;
Köpeklerde kanser tedavisi tedavi yerine ömür uzatma olarak geçiyor.

Bu noktada hayattan alacağı zevki düşünmek lazım. Sizinle 1 sene daha yaşayacak ama kusacak, ishal olacak, normal yasayamayacaksa ne önemi var? Sonuçta köpeklerde hayat bilinci diye bir olay yok yani, orada sizin isteginiz var.

Bu sebepten ben kendi köpeğime yapmam diyorum. Onun yerine hayatini kötü etkilemeyecek yere kadar giderim, bol bol en sevdiği şeyleri yedirir en sevdiği şeyleri yaparim ve zamani gelince de uyuturum.
  • logisticsmanager  (28.07.22 16:44:58) 
köpeğimi kanserden kaybettim bir kaç yıl önce. kemoterapisi olmayan bir türdü hatırlamıyorum ismini. iki defa ameliyat oldu, ilkinden sonra 6 ay kadar sıkıntı yoktu, sonra tekrarladı. ikinci ameliyattan iki hafta önce bulunduğu durumda ben olsam ne isterdim diye düşünmüştüm. ötenazi isteyeceğime karar verdim; ama hala ameliyatta umut var idi. bu yüzden ameliyat öncesinde 1 ay kadar sürekli ameliyata hazırlık (24 saat çalışan veteriner bul, sabah 5te kalkıp serum takviye vs yaptır). Kanser dokusu kandaki glikozu sürekli tükettiği için sürekli şekeri düşüp yığılıyordu, baldır saf fruktoz(ya da başka bi şeker hatırlamıyorum) yedir.

Ben o durumda olsam hasta olduğumu ve hastanede tedavi gördüğümü anlayabiliyorum ama onun için sürekli bir korku, gerginlik, zulümdü. Birden yığılıyorsun korkuyorsun anlayamıyorsun vesaire. Tüm bu süreçler için uğraşmamış olsaydım vicdan azabı çekerdim, bunu biliyorum. Nihayetinde masada kaldı. Masada kalacağını bilseydim az ama öz birkaç gün geçirtirdim. Yani tedavinin başarı şansını araştırmak ona göre karar almak lazım.
  • redlinetheturk  (28.07.22 18:37:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.