[]

neden herkesin araba almasi tesvik ediliyor?

son zamanlardaki herkesin arabasi olacak ve vergiler kaldirilacak/indirilecek muhabbetini okuyunca nedenini sorguladim. turkiye'deki sahsi araba sayisi artinca iyi bir sey mi olur sizce? istanbul'daki halihazirdaki trafik daha da über boyutlara ulasmaz mi? ankara izmir buralarda da su an dahi feci trafik var deniyor, oyleyse bu ne denli dogru bi hedef?
ondan once yollarin duzeltilmesi genisletilmesi, tren ve diger ulasim alternariflerinin artirilmasi gerekmiyor mu? su ortamda hic bir sey degismeden herkes araba alsa iyi bir sey mi olur?



 
Popülizm neticede seçim yaklaşıyor, ikinci dediğini vaad etseler bu kadar ilgi çekmez


  • freebird5406_2  (28.07.22 12:42:54) 
İyi bir şey olmaz ama ne toplu ulaşım yeterli, ne arabaya erişim var. Çocuklu ailelerin, evinde yaşlı olanların, toplu taşımayla işe gidemeyenlerin ve daha nicesinin arabaya ihtiyacı var. Biri olunca diğeri olmuyor diye bir şey yok tabii.


  • anarsika  (28.07.22 12:51:52) 
Çiller populizmi devam ediyor. İki anahtar vaad ediyordu herkese. Kitle partileri ancak populizmle oy kazanır.


  • Mistyimage  (28.07.22 12:54:20) 
Bu bir sorun ve düzeltilmesi lazım. Haddinden fazla vergilendirme sebebiyle dünyada araç almanın en zor olduğu ülkelerden biriyiz. Konuyu ulaşımı geliştirmeye taşırsak whataboutalism yapmış oluruz. Avrupa'da yaşayıp geliri bana yakın olan eş dost yeni araçları buradaki satış bedelinin yarısından aza, ikinci elleri yok fiyatına alabiliyor. İthalat yapmak zorunda olduğumuz için tabii ki onlarla aynı fiyata alabilmek ütopik olur ama mevcut durum da saçmalık noktasını aşalı çok oldu. Amaç zorla araç sahibi yapmak değil, araç sahibi olabilecek refaha ulaştırmak ve de buna engel teşkil eden vergilendirmeyi düzenlemek.


  • jack of hearts  (28.07.22 13:05:50 ~ 13:07:03) 
tabii ki araba sahibi sayısı arttıkça iyi bir şey olacak.
saydığınız 3-4 büyük şehri çıkarın, arabasız markete gidemeyeceğiniz, atm'den para çekmeye gidemeyeceğiniz, araba yok diye eczaneye gidemeyeceğiniz bi dolu şehir var.

ayrıca en temel insan hakkı olan "seyahat hakkı"nı tam anlamıyla kullanmak için de her sosyal devletin vatandaşa sunması gereken bir imkan bu.
  • patronaj1  (28.07.22 13:35:33) 
araba almamak bir tercih olmalı zorunluluk değil.

avrupada kişi başına en az araç düşen ülkeyiz.
  • jelly bear  (28.07.22 13:52:50) 
Bazı ürünler ilk çıktıklarında lükstür, zamanla normal bir gereklilik haline gelir.
Her evde çeşmeden su akması da elektrik olması da mecburiyet değil ama içinde bulunduğumuz yılda, teknolojik gelişmişlikte bunların eksikliğinin ne kadar saçma görüneceğini sizin takdirinize bırakıyorum.
Araba sahibi olmak da mecburiyet değil elbette, ama günümüzde ihtiyacı olup da araba sahibi olamayan insanların olması ayıp ve üzücü.

Türkiye Dünya ekonomileri arasında yaklaşık 20. sırada, kişi başına düşen araba sahipliği konusunda ise 78. sırada (yanlış kaynağa bakmadıysam, yanlışsa bile çok yanlış değildir herhalde)

Elbette altyapı üzerinde ciddi bir yük oluşturacaktır ama çok saçma bir hedef olarak görünmüyor bana.

Arabası olmayan bir insanın hastaneye, pikniğe, yüzmeye, aynı semtte oturmayan misafirlere, yakın şehirlere ve aklıma gelmeyen onlarca yere gitmesi büyük sıkıntı.

Bu sıkıntıyı çözeceğeni vaad eden birine oy vermesi de şaşırtıcı olmaz.
Pek çok insan için araba sahipliği önündeki en büyük engel yüksek vergi. Bir araba ailenize alırken bir araba da devlete almak gerekiyor.

Yat alırken, ultra lüks araba alırken böyle bir vergi oranı mantıklı görünürken; uygun fiyatlı, sadece ihtiyaç görmeye yönelik arabalarda bu şekilde bir vergilendirme mantık dışı.
  • michael_knight  (28.07.22 14:01:26) 
türkiye ankara ve istanbul'dan ibaret değil. daha küçük yerlerde toplu taşıma sistemi çok kötü. otobüsler seyrek ve pahalı. evin yakınına getirmiyor. buna rağmen otomobilin yaktığı benzinden daha fazlasını istiyorlar.


  • nickini degistiren yazar  (28.07.22 14:10:22 ~ 14:10:55) 
kişi başına düşen otomobil sayımız çok ama çok düşük. dolayısıyla otomobile erişim kesinlikle artırılmalı. istanbul içindeki trafik sorunu otomobil saysından değil planlama sıkıntısından kaynaklanıyor. mesela şehir içine girişte ek ücret gelse, otopark ücretleri artırılsa şehir içi araç kullanımı azalır, trafik de azalır dolayısıyla. ama bu araba satılmasın demek değil. kesinlikle otomobil sahipliği artmalı bu ülkede, rakamlarımız anormal düşük.


  • roket adam  (28.07.22 14:10:36) 
Kendi açımdan olayı anlatayım. 2 ay önce aracım yoktu en külüstür arabaya bile gıpta ile bakıyordum. Kredi ile yenisini aldım ve fazladan 1 tane daha edindim. Şimdiki rahatlığımı dünyalara değişmem. Araba zaruri bir ihtiyaç bana göre. Ulaşım ve sosyal ilişkileriçin insan için en büyük artısı. Ne kadar lüks olduğu başka bir konu.


  • neyyirnevcivan  (28.07.22 17:13:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.