[]

benzin'İn fiyatı neden sürekli düşüyor?

yine indirim gelmiş 50 kuruş. litre fiyatı 30'dan 22'ye düştü bu neden oldu geçen hafta brent petrol 90 dolarlara düşmüştü onu anladık ama geçen haftadan beri dolar 17.90 brent petrol 102 dolara geldi benzin fiyatı neden düşüyor anlamadım.




 
benzin fiyatı ayrı, brent petrol ayrı... örneğin bir ara dizele zam geliyordu benzine gelmiyordu. yakın gitse de her zaman birebir gitmez. ayrıca indirimlerle zamlar 1-2 gün geriden geliyor. son birkaç günün ortalaması alınıyordu. alaattin aktaş dünya gazetesinde güzel bi yazı yazmıştı googledan bulabilirsiniz..


  • sert siyah krom  (27.07.22 23:05:09) 
günlük değil, son 5 günün ortalamasına göre değiştiği için indirim geldi.

"- Bu borsada oluşan son beş günün kapanış fiyatının ortalaması, yine bu beş gündeki Merkez Bankası döviz kurunun ortalaması üstünden TL’ye çevriliyor. Bu şekilde ortaya çıkan fiyat, mevcut fiyatın yüzde 3 üstünde ya da altındaysa zam veya indirim gündeme geliyor."

bit.ly
  • sanal uyku  (27.07.22 23:31:42 ~ 23:32:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.