[]

yurtdışında mc donalds/burger king/kfc vb. ürünü yiyenler...

tadı türkiye'dekilere göre nasıldı?
ya içecekler? mesela kola daha kaliteli mi?



 
Abi bunlar gizli saklı şeyler değil ki bu ürünlerin tadı her ülkeye göre ayrı formüle ediliyor damak tadı farklılığı nedeniyle, kola falan direkt öyle zaten.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (27.07.22 16:23:53) 
mcdonalds'ı sarhoşken yediğim için ağız tadı olarak net karşılaştıramıyorum, buradakine benzer gibi gelmişti bana, kayda değer bir fark yoktu. yalnız hesburger vardı orada, onu ayıkken tatmıştım, çok daha lezzetli ve kaliteli bir ürünüm ben diye bağırıyordu adeta. çok iyiydi. onun dışında burritosundan tut da dürümüne kadar hemen her şeyi letonya'da ben buraya kıyasla daha lezzetli buldum. muhtemelen malzeme kalitesinden kaynaklanıyor. burada 20 liraya mal edilen şeyi orada 60-70 liraya yapıyor adamlar mesela. haliyle kullanılan ürünün kalitesi, tabi tutulduğu testi regülasyonu vs. farklı oluyor.


  • der meister  (27.07.22 16:26:32) 
Fransa'da McDonald's çok daha iyi, hatta dünyadaki çoğu yerden iyi. Şuradan okuyabilirsiniz.

www.google.com

Onun dışında bazi fastfood daha iyi çünkü kullandıkları ürünler daha kaliteli.

Bu arada içeceklerin tadı ülkeden ulkeye değişir. Formül ile oynaniyor, ülkeye göre değiştirebiliyorlar. Kisiden kisiye değişir yani
  • logisticsmanager  (27.07.22 16:29:51) 
Ben ABD'de Big Mac ve Whopper yedim. Türkiye ile birebir aynı.
Bu yerlerde kola zaten otomattan geldiği için tatları hakkında yorum yapamam ama ABD'de şu makinelerde 120 çeşit içecek oluyor. Klasik kolanın bile 8-10 çeşidi var. O çeşitler Zero ve Light için de var. Zaten 24-30 çeşit etti bile. live.staticflickr.com

  • himmet dayi  (27.07.22 16:30:44 ~ 16:31:35) 
hollanda'da yedim.

kfc turkiye'de biraz daha guzel geliyor bana ama buyuk fark yok sanirim. hollanda'da biscuit de yok kfc'de. :(
mc donalds icin de sanki hollanda cok az daha iyi. ama yine cok fark yok bence.

icecekleri icmedigim icin bilemiyorum.
  • lemmiwinks  (27.07.22 16:32:49) 
Viyanada mcdonaldsa gitmiştim türkiyedekinden 5 kat falan iyiydi hem tadı hem şubesi.


  • selimcigimisik  (27.07.22 16:36:45) 
Mekke'de burger king yedim, yemez etmez olaydım. berbattı. ama kfc yakındı. tavuk neticede, içeriği çok fazla değişmiyor


  • mustafakesekci  (27.07.22 16:38:36) 
kola ayniydi, beef ise daha kaliteliydi nam nam gitti


  • kaerin  (27.07.22 16:43:14) 
Ayni


  • baldur2  (27.07.22 16:44:34) 
pakistanda mcdonalds yemiştim, eti salam gibiydi. bizimkinden çok farklıydı bence.
ispanyada da yedim. bigmac tadı aynıydı ama menü çeşitliliği çok daha fazlaydı. bacon'lu soslu patates falan vardı.
sanırım moskova'da da yemiştim, orada da alkol vardı eğer yanlış hatırlamıyorsam çok ilginç gelmişti.
  • roket adam  (27.07.22 17:00:36) 
ukraynada mc donalds asiri etliydi cok yogun bi et kokusu mu neyse bir de daha buyuk gelmisti adini hatirlamiyorum menunun. isvicrede fishburger yiyoruz coook guzel burda zaten yok sanirim. kolalari hatirlamiyorum patates guzeldi isvicrede patates kizartmasi zaten ögun olarak tuketildigi icin kotu patates kizartmasi yok


  • ala09  (27.07.22 17:03:22) 
Benim yabancı ülkelerde bu tür fast food zincirlerinden birine girip o ülke için yapılan ürünleri yemek gibi bir alışkanlığım vardır. Bizdeki Köfteburger ve ayran gibi. Bazı deneyimlerim:

Japonya: McDonalds Teriyaki McBurger, belki en sevdiğim ürünlerden biri olabilir. Orada yaşarken yerdim.
Malezya-Endonezya: Buralarda KFC falan gibi yerlerde tavuğun yanına pilav yeme opsiyonu var. Genel olarak GD Asya öyle zaten.
Ermenistan: KFC'de teriyaki soslu tavuk vardı.
Gürcistan: McDonalds'ın değişik bir ekmeğe yaptığı menüsü vardı.
Hindistan: Bu ülkenin McDonalds'larında kırmızı et yok, koyun bile yok, tavuklu. Big Mac muadili sandviçi Maharaja Mac. Etlisi tavuklu, vejetaryeni patates köfteli. Patatesin adı da "aloo". Burger King koyun etli Whooper yapıyor.
Umman: Burger King var, "Angus" diye bir ürününden yedim.
Sırbistan: McDonalds'da bira satılıyor. Grek esintili bir sandviç vardı orada denediğimde, ama birkaç yıl geçti üzerinden.
Filipinler: Bu ülkenin tavuk ve makarna merakı üst seviyede. McSpaghetti adıyla makarna veriyorlar McDonalds'ta. Filipin usulü muz ketçaplı bir de sosu var, herkese gitmeyebilir.
  • d max  (27.07.22 17:31:58 ~ 17:37:54) 
Uzakdoğu'da berbattı, Avrupa'da TR'den bir farkını görmedim.


  • uvcray  (27.07.22 19:53:33) 
mc donalds,
Almanya bana sanki ayni gibi geldi, fark yoktu.
abd'de crispy chicken yedim. eti daha büyüktü, büyükten kastim kalindi. ama tadi cok farkliydi diyemeyecegim.
  • wishmaythşngs  (27.07.22 22:26:31 ~ 22:27:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.