[]

İş değiştirmek istiyorum ama değiştiremiyorum

Bi işe girdim ama içerisi felaket çıktı. Yöneticim kötü (sıfır yöneticilik tecrübesi var ve benden 5 yaş küçük), eski kodlar çok kötü en ufak bi iş yapmak için bile deli gibi uğraşmak gerekiyor, domain berbat (bankacılık, faturalar, vergi hesaplama), her yer bozuk zaten bi yeri düzeltiyorsun başka 10 yer bozuluyor bi de oraları toplamaya çalışıyorsun günlerce vs. Kendimi geliştirecek bi iş de yapamıyorum zaten.

Yani o kadar bunaldım ki haftada 1-2 gün anca iş yapabiliyorum, geri kalan zamanda yatıp tavanı izleyebiliyorum ancak.

Fakat buradan daha çok para veren bi tek Google vs. var sektörde, oralara da giremiyorum, mülakata girdim geçemedim. Baya hazırlanmak gerekiyormuş. Belki parlak startup'lar da verir benzer bi para, ama son çalıştığım 3 startup battı, o sinir stresi de yaşamak istemiyorum. Daha düşük maaşlı bir yere geçmek de anlamsız geliyor, zaten daha çok para kazanmak için geliştiriyoruz kendimizi vs.

Şimdi ben ne yapayım? Nasıl bir çıkış yolu olabilir buradan? Sektörün bug'ını buldum sanırım bu level'ı geçemiyorum.

 
Para her şey değil. En yüksek maaşı veren en üst level diye düşünmemek lazım. Mutlu değilsen banka hesabındaki fazladan sıfırlar bir işe yaramıyor. Yarı maaşına başka yere geç demiyorum ama 'yaşanabilir' bir stres seviyesi sunan şirket için birkaç bin liradan vazgeçilir.


  • himmet dayi  (26.07.22 23:06:21) 
hocam cevabini yanlis yerde ariyorsun

dedigin gibi senin google, microsoft, amazon gibi buyuk sirketlerde calisman gerek. cunku sen artik baska bir seviyedesin. "Daha düşük maaşlı bir yere geçmek de anlamsız geliyor, zaten daha çok para kazanmak için geliştiriyoruz kendimizi vs" buna kesinlikle katilmiyorum. su an calistigim yer cok iyi bir yer ve bir suru teklif reddettim burada kalmak icin. yani daha iyi sartlar saglayanlar su anki calistigimdan cok kucuk sirketler ve buradaki ortami bulabilecegimi dusunmuyorum. bunun sayesinde de sirkette kredim yuksek ve iyi zamlar aldim hep. tabi bu benim fikrim. 5-6 kagit fazla alacagima sevdigim bir ortamda calismak daha makul geliyor bana.

bence sen yurtdisina yerlesmeyi ciddi ciddi dusun hocam. aradigini turkiye'de bulabilecegini dusunmuyorum.
  • nibba  (26.07.22 23:23:43) 
Niye kendi işini kurmuyorsun. Bir şirkete ortak ol. Para için yazılımla uğraşmak zorunda değilsin. İşi yapan taraf her zaman stres yaşar. Yönetici falan olman lazım.


  • dissendium  (26.07.22 23:41:09) 
Eski işyerimin 3 katı maaş veren işi bulunca koşarcasına bir işe girdim. Bu kadar diplomalı paçozu bir araya nasıl koydular bilmiyorum istifami bile kavga kıyamet aldılar. Grup müdürü çok daha iyi pozisyon teklif etti istifamı geri çekmem için müdür adımı lekeleyemezsin diye ofisi yıktı. Yeni yerim bir tık daha az maaş, huzurluyum, mutluyum. Evet para için çalışıyoruz ama o da bir noktaya kadar.


  • cilekli pasta  (26.07.22 23:44:51) 
eldeki diğer alternatifleri masaya yatırmadan bu kariyer sorusuna net bir cevap vermek zor. tabii ki hiç bir şey mental sağlığından daha önemli değil ve kafa yapın şirkete uymadıysa o şirkete faydalı olman da zorlaşıyor. ama alternatif olarak elde ne var onları düşünmek lazım.

bir yandan da parası çok iyiyse bunu bir challenge olarak görüp savaşmak da bir motivasyon olabilir. ben zor yöneticileri ve kaotik ortamları severim mesela, çoğu insan çabuk pes eder, o ortamda survive edenler de uzun süre daha çok para kazanır ve kalıcı olurlar. senden az tecrübeli bir yöneticiyi “yönetmek” de bir sanattır mesela, sana bu alanda ek tecrübe kazandırabilir, bu da ciddi bir tecrübedir. sadece tekniği iyi olan ama sosyal zekası düşük çalışanlar genelde yükselemiyor çünkü o da bir skill.
  • roket adam  (26.07.22 23:49:20) 
Ben de kariyer hedefim ve tecrübe kazanmak için %20 düşük maaşla başka bir şirkete geçmiştim. İstediğime ulaşınca başka fırsatlar çıktı ve kaçırmadım.

Para her şey değil ama çok şey. Ultimate şey tabii ki bol para ve rahatlık kombinasyonu. Şimdilik parayı düşünme, başka tecrübeler edin, sonraki belki bir daha sonrakinde istediğini bulursun. Memnun kalmadığın yerde sırf para için durma.
  • gabe h coud  (27.07.22 00:23:57) 
merhaba,
bahsettiginiz seyler ben de dahil olmak uzere pek cok yazilimcinin tecrube ettigi durum.

eger amaciniz yuksek maas ise ve bunun icin google'a giremiyorsaniz buyuk ihtimalle o kadar iyi yazilimci degilsiniz ( ben de giremedim, ben o kadar iyi yazilimci olmadigimi kabullendim ). bu durumda sizin seviyenize uygun, mutlu olabileceginiz isi yapabileceginiz bir sirket bulmak zorundasiniz. bahsettiginiz gibi bir yeri duzeltince 10 yer bozuluyorsa zaten tdd gibi prensipler ile gelistirilmemis bir projede calisiyorsunuz ki finans sektorunde hala boyle is yapan varsa batmaya mahkumdur.

dusuk maasli bir yere gecmek anlamsiz degildir. aradaki maas farki hayatinizi bariz bir sekilde degistirmeyecekse kucuk miktarlar onemsiz.
turkiye'de 10 yildan fazla calistim, en son isime gsm operatorlerinin birisinden daha az maasi kabul ederek gectim fakat gittigim yerde sorumluluk alacabilecegim, insiyatif kullanabilecegim bir rolu kabul ettim. bu rolde hem teknik olarak kendime cok sey kattim hem de mesleki tatmin ve bunun getirdigi kendine guvenle profesyonel hayata bakisim degisti. bir kac yil sonra da yurtdisina tasindim, eger bahsettigim degisimi yapmasaydim gsm operatorunde calistigim projelerden edindidim tecrubeler ile bunu yapmam mumkun degildi.

google, amazon gibi sirketler icin cok buyuk talep ve mucadele var. "baya hazirlanmak gerekiyormus" diyorsaniz zaten buralar sizin icin uygun yerler degildir, oncelikle bunu kabullenin dunyanin sonu degil. ardindan ne yaparak mutlu olacaginiza karar verin ve nokta atisi sirket ve projeler yonelik is arayin. turkiye'de zaten duzgun yazilimci kalmadi, isinizde iyiyseniz boyle yerlere kabul edilmek zor olmayacaktir. ayda 2 bin tl az ya da cok kazanmak hayatinizi kokten degistirmez ama motivasyonsuz is yapmak butun kariyerinize balta vurabilir.
  • whisky  (27.07.22 11:48:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.