[]

evi yeni alan ev sahibinin ev görmeye gelmek istemesi

Emlakcilari daha önce 3 kez fotoğraf çekmeye, bakmaya gelmişti.. şimdi evi alan kişide hem evi görmeye hemde kira konuşmaya gelecekmiş ..

Zaten fotoğrafları çektiniz oradan bakabilirsiniz diyecektim de , bir sorayım dedim böyle bir konu var mıdır.. normal midir gelmesi?


 
Yani evi görmeden aldıysa neden görmesin kiraya zam yapmasa bari.


  • olaylar olaylar  (26.07.22 22:57:52) 
Evi görmeye gelebilir mi onu bilmiyorum da, kiraya zam yapamaz. Ancak ya mevcut sözleşmenin bir tarafı olur ya da 1 ay içinde evden çıkmanızı söyleyip 6 ay içinde tahliye etmenizi ister. İkinci durum onun işine geleceği için ortak noktada buluşmaya bakın.


  • himmet dayi  (26.07.22 23:00:02) 
istemezseniz göstermezsiniz. sizin iyi niyetinize bağlı.
zaten görmeden aldıysa, yatırım amaçlıdır.
medenice konuşun, ne istediğini anlayın, siz de isteklerinizi söyleyin.
  • ankarakecisi  (27.07.22 00:14:42) 
Evi satın alacak kişi bile haftanın belli günlerinde gelip bakabilir. Kanuni bir haktır bu. Arkadaşın dediği gibi 6 ay sonra sizi çıkartamaz. Çıkartsa bile 6 ay boyunca sizin kiranız ile taşınma masrafını / bir kısmını öder.

Kolay değil öyle, üzme kendini. Atar yapma ama "ricalı davranmazsanız da evden kovarım pişman etmeyin" görüntüsünü de ver ki, başının etini yemesinler.

İyi birisi olsa, emlakçıdan numaranızı alıp direk sizi arardı.
  • chewrokee  (27.07.22 00:35:26) 
Adamin kendi evini gormesine musaade etme hakkini nereden buldugunu merak ediyorum acikcasi.


  • baldur2  (27.07.22 01:32:33) 
kendi evini görmeye müsaade etme hakkı? ev kiradaysa kullanım hakkı kiracıya aittir. eve istediğini alır, istediğini almaz. ev sahibi kafasına göre girip çıkamaz. iyi ev onun diye gidip orada yaşasın.
eğer ilk defa gelip bakacaksa normal bence. zaten anlaştıktan sonra tekrar geleceğini sanmıyorum.

  • matilda  (27.07.22 12:36:03) 
kendinizi biraz diğer tarafın yerine de koyup bunu kanuna kitaba kalmadan çözmeniz mümkün diye düşünüyorum. şimdiye kadar olumsuz bir tecrübe edinmiş olabilirsiniz (çoğunlukla emlakçıdan sebep gibi görünüyor gerçi de) ama bir alışveriş var ortada, ve yüz yüze görüşmekten daha doğal ne olabilir ki.
emlakçının yerli yersiz defalarca vaktinizi çaldığını ev sahibiyle görüştüğünüzde uygun bir dille ifade edersiniz, hem sizin açınızdan durumun nasıl göründüğünü net bir şekilde ifade etmiş, hem de karşınızdakinin olaya bakış açısını anlamış olursunuz. bakalım kira konusunda ne düşünüyor vs.
ben ev sahibi de kiracı da olsam evi görmesinde bir sakınca olmadığını düşünürdüm, bu devirde dünya yatırım yapmış, en azından gelip bir görmesi normaldir derim.
  • gkhncnzdgn  (27.07.22 13:57:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.