[]

Bir tuhaf WhatsApp grubuna eklenme vukuatı yaşadım

Sık sık alışveriş yaptığım ve eve sipariş verdiğim bir tekel bayisinin numarası telefonumda kayıtlı. Bugün durup dururken "X tekel" sizi müşteriler grubuna ekledi diye bir bildirim geldi ve baktım böyle bir gruba eklenmişim. Başta dedim herhalde kampanya vs. bildirmek için müdavim müşterilerini ekledi adam. Ama gruba girdiğimde telefonumda kayıtlı tekel numarası tarafından eklenmemiş olduğumu gördüm.

Daha da tuhafı yönetici olarak görünen tek numarada ise namaz kılan bir erkeğe ait profil fotoğrafı vardı ama jenerik bir fotoğraf kullanılmış. Baktım gruba 50-60 kadar numara eklenmiş ve ne olduğuna anlam veremediklerinden olsa gerek birçoğu hiçbir şey yazmadan dakikalar içinde ayrıldı gruptan. Biraz bekledim ne mesaj atan oldu ne bir şey. Sonra ben de ayrıldım. Şimdi görüşünce soracağım kendisine ama bence bir fikri bile yoktur, zira ne beni ekleyen kendi numarası ne de onu söz konusu gruba eklediler.

Ama nasıl oluyor da kendi numarası olmadığı halde bana gelen whatsapp bildiriminde falanca numara değil de "X Tekel" şeklinde benim rehbere kaydettiğim isim ve şekilde sizi şu gruba ekledi diye bildirim alıyorum? Böyle bir şey yaşayan oldu mu daha önce?

 
reklam için eklemişler işte. tuhaf değil yani.


  • OrangeYellow  (26.07.22 19:06:09) 
Rehberde kayıtlı olmayan bir numara eklediğinde numara olarak görünüyor ama, isim çıkmıyor normalde


  • oldtimer  (26.07.22 19:23:00) 
Geçen sene benzeri başıma geldi. Yüzme kursu grubuna ev sahibimle birlikte eklenmiştim. Reklam için olduğunu düşünüyorum


  • birmilyonunvarmi  (26.07.22 22:22:13) 
Daha sonrası için ayarlarınızı değiştirin, seçtiğiniz kişiler haricinde kimse gruplara ekleyemesin.


  • inheritance  (26.07.22 22:25:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.