[]

Ötvnin sıfırlanma ihtimali var mı

Araba alanlar ne olacak şimdi?




 
ötv'yi bugünden yarına hooop diye sıfırlayamazlar. başka mekanizmalar ve yöntemler ile birlikte devam ederler.


  • co2s2  (26.07.22 16:47:49) 
daha önceki ötv indirimlerinde ne olduysa o alacak. alan aldığıyla almayan almadığıyla kalacak.

sıfırlanma ihtimali yok ama güzel bir kampanya gelecek belli ki.
  • roket adam  (26.07.22 16:54:25) 
önceki açıklamalarında kılıçoğlan şunu dedi. ilk defa üstüne araba alacak kişilerin ilk arabasında ötv muafiyeti olacak dedi. bu o kadar kolay değil ancak yapılabilinir.


  • mikahakkinen  (26.07.22 16:55:24) 
valla geçen hafta aldık olacak bir şey yok şansa yaşıyoz bu ülkede, zarar olacak yani :)


  • hayati cozemeyen adam  (26.07.22 17:14:46) 
sıfırlanmayacak ancak belli şartları sağlayan arabalar yüzde 75'e varan indirime tabi olucak. bence gayette olur, dünyada arabaların bu kadar vergilendirildiği başka bir ülke yok. paranın yurtdısına cıkmasıysa, bolivyada peruda taylandda para dısarı cıkınca ne oluyor? adamların ekonomileri bizden daha saglam, enflasyonları daha dusuk.

yani özetle olur, düzgün becerikli kişiler yönetirse.
  • gandithewhite  (26.07.22 17:22:02) 
Yatırım mantığı kalkınca ve ilk başta talep karşılandıktan sonra diğer ülkelerde neyse bizde de o olacak. ÖTV anormal bir olay. Normale dönüyoruz :)


  • gabe h coud  (26.07.22 17:33:26) 
hiç bi halt olmaz. ilk defa araç alacak kişide de 10. aracını alacak kişide de ne yaparlarsa yapsınlar türk milleti onun da açığını arayıp yolunu bulur merak etmeyin. piyasa da düşmez. ben türkiye'de herhangi bir zaman herhangi bir şeyin uzun vadede fiyatını düştüğünü görmedim. dönemsel kampanyalarda (ötv indirimi vs.) düşer. stok olmaz, alamazsın. stok gelince kampanya biter. bu ülkenin özeti budur.


  • mr.goodcat  (26.07.22 17:47:50) 
Bu seferki kampanya geçici olmayacak diye umut ediyorum. Geçici olursa yine stokçulara yarayacak çünkü, son 3 kampanya da galericilere yaradı sadece. Çok büyük ihtimalle kalıcı bir düzenleme olur gibi geliyor. Zaten araba yok, kampanya yapsa ne yazar geçici olacaksa.


  • roket adam  (26.07.22 17:54:05) 
Bazı konuların konuşulmasının gereksiz ve gündem oluşturma çabası olduğunu düşünüyorum ben.
ÖTV'yi tamamen kaldırdım ve o ürünler üzerindeki KDV'yi ÖTV'leri oranında arttırdım. Artık ÖTV diye bir olay yok dense kim ne diyebilir ki?

Ayrıca ola ki devlet ben artık otomobilden hiçbir şey almıyorum dedi. Hemen o gün otomobil fiyatlarına o vergiler kadar zam gelecektir. Çünkü fiyat orda oluşmuştur. Arz ve talep orada kesişmiştir. Serbest piyasa ekonomisi denen olay budur.
  • Mirket  (26.07.22 17:55:52 ~ 17:59:38) 
@Mirket

Fiyatın oluşması 2 parametreye bağlanacak kadar basit değil hocam.
Tam yılını hatırlamıyorum; 2007-2008 gibi ÖTV indirimi olduğunda araçların fiyatları dramatik düşmüştü. O zaman 20 bin lira civarında olan ikinci el bir aracın 11 bin liraya satıldığını hatırlıyorum. Sıfır fiyatları da düşmüştü.

Şu an ÖTV'nin sıfırlanma ihtimali bence yok. Hazinede para yok zaten. Kılıçdaroğlu'nun söylediği şey tüm alıcıları ya da tüm araçları kapsamıyor. Onun da gerçekleşmesi için önce hükumetin değişmesi lazım.
  • himmet dayi  (26.07.22 20:24:14 ~ 20:25:36) 
Mirket +1 şu anki ekonomik enflasyonist düzende olacağı o.

@himmet dayi'nın dediğini de hepimiz hatırlarız, ama o zaman şöyle bir sorun vardı;

Stoklarda deli gibi araba birikmişti, piyasada ekonomik bir sıkıntı vardı ve insanlar araba almıyordu.

Araba üreticileri ve ithalatcıları devlete baskı uyguladılar, zaten devletin de zararı vardı bu durumdan.

Çünkü araçlar satılmayınca zaten ÖTV toplayamıyordu, ama bunu yanında kdv dahil bir çok vergi gelirinden de kayıp yaşanıyordu.

Kısa bir süreliğine, (sanırım 1-2 ay kadardı) ÖTV kaldırıldı ve millet cidden ucuza araba aldı. Hem piyasa rahatladı hem ekonomiye can geldi bir nebze.

Şu an araba fiyatlarının aşırı pahalı olmasının tek nedeni ÖTV değil, bizim ekonomimizdeki enflasyon oranı yüzünden çok yükseliyor, buna artı olarak da sıfır araç yok. Olmayınca da hem 2. el aşırı değerleniyor, hem de az gelen sıfır araç karaborsa satılıyor.

Tamam diyelim ki 6 ay sonra Kılıçdaroğlu iktidar oldu ve ÖTV sıfırlandı, ya da o kadar beklemeyelim, şu anki iktidar Kılıçdaroğlu'ndan önce seçim yatırımı olarak ÖTV sıfırladı.

Eee? Arkadaşlar araç yok araç! Sıfır araç yok ki, ÖTV sıfırlansa ne olur? Araç yok ve gelmiyor, uzun bir süre de gelmeyecek. Yani eskisi gibi bol bol gelmeyecek, tüm dünyada hammadde ve çip krizi yüzünden araç üretim sıkıntısı var.

Aslında hükümet için on numara seçim yatırımı şu an, nasılsa sıfır araba yok, olmadığı için ÖTV geliri de yok. ÖTV sıfırlansa aaç satışı çok az olacağı için (çünkü araç yok) devletin gelir kaybı da çok az olacaktır.
  • John Bloor  (27.07.22 11:30:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.