[]

Sadece hoparlörleri değiştirmek yeterli olur mu?

Araç: 2019 Clio 4
teyp: orijinal
orijinal teyp çıkış gücü: 4x20rms

araca amfi tesisatı çektirmek istemiyorum. Çok yüksek ses değil kaliteli ses arıyorum.

Sadece hoparlörleri değiştirsem, son ses açtığımda yine sesde bozulma olur mu?

4x50rms çıkışlı android multimedya alıp hoparlörleri değiştirsem temiz ses alabiliriyim?

 
Aynı mantıkla, amfisiz coax hoparlörler taktım arabaya,4 kapıya da.Teybi orjinal bıraktım.Ses güzelleşti ancak çok tiz kaldı.Kulaklar bas aradı yani(yaşlı başlı adamım,mahalleye dinletme derdim yok,kendime kadar kaliteli ses arıyodıum:))).Sonra amfi istemedğimden bagaja kendinden amfili ufak woofer (alpine swe-815) aldım.
Arka kapılara boşuna masraf ettim aslında,ön kapıları değişip bagaja aktif woofer ile iş çözülür.Oem multimedya cihazlara ve satanlara güvenemediğimden o topa hiç girmedim.Orjinal teyple devam ediyorum.

  • arenas  (26.07.22 09:44:29) 
amfi tesisatı çektirmek istemiyorsanız teybin arkasına falan sığabilen yeni model küçük amfiler var, büyükler kadar güclü değilse de 4*45-50 watt verebiliyorlar. bilinen markalar da üretiyor. teybe gelen güç kablosundan besleniyor, kablo kesip biçmenize de gerek kalmadan takabileceğiniz, araç markasına özel dönüştürücü kablo demetleri satılıyor, onlardan alıp hoparlörleri de değiştirirseniz son ses açmanıza gerek kalmadan şu ankinden daha iyi ses alabilirsiniz.
bazı araçlarda hoparlör montajı epey özen isteyebilir, dikkat edilmediğinde bass bazı trim parçalarının istenmeyen sesler çıkarmasına sebep olabiliyor.

android multimedya kısmına dikkat etmemişim. şimdiye kadar gerçekten başarılı olanını görmedim, şansınıza ne çıkarsa.
  • gkhncnzdgn  (26.07.22 13:29:27 ~ 18:49:55) 
Yüksek değil de kaliteli ses arıyorsanız sadece hoparlör değişimi sizi büyük oranda tatmin edecektir.

Ama doğru hoparlörleri seçmek çok önemli, teyple uyumsuz bir omaj ve watt değerinde hop seçilirse sıkıntı olur.

O araca/radyoya daha önce uygulama yapıp memnun kalmış bir kullanıcıdan, ya da bu uygulamayı yapmış bir esnaftan öneri almak iyi olabilir.
  • John Bloor  (27.07.22 11:47:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.