[]

Tüy dökmeyen temizliği en kolay kedi cinsi türü nedir?

Soru başlıkta




 
Tüy dökmeyen diye bir şey yok sfenks hariç, temizlik de ırka göre değil kediye göre değişir mesela kimisi çok titizdir kendini daha sık temizler, kum kullandıktan sonra poposunu daha iyi temizler vs. Yavruyken beceremeyebiliyorlar ama büyüdükçe geçiyor.

Daha az dökmesi için kısa tüylü sahiplenmek iyi bir fikir; kaliteli mama kullanımı ve düzenli tarama gerekli ayrıca. Dökülenleri de kıyafetlerden kurutma makinesi iyi alıyor çok titizseniz, yine kıyafetlerden ve sağdan soldan almak için rulolar var. Kedinin üzerinden almak için eldiven var.

Son olarak, parazit uygulamaları düzenli yapılan bir kedinin tüyünün etrafta olması hatta yutmanız zarar vermez. Alerji yapmaz, alerjen salyasındadır zaten yalandığı için tüy rahatsız eder. (Kıl aslında ama alışkanlık)

Ek bilgi olarak da traş etmek veya yıkamak şeklinde yanılgılar var bunlar tüy konusunda yardımcı olmaz ve sağlıkla ilgili bir durum yoksa zararlı hareketlerdir, yıkamak kediyi temizlemenin aksine kendi temizleme sıklığını azaltabilir travmaya bağlı olarak ucunz vadede kendi temizlenmesini bırakmasına sebep olabilir. (İlla demiyorum ama mümkün) Bir kediyi kendi salyası kadar iyi temizleyecek bir şey yoktur.
  • bilgee  (05.08.22 09:15:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.