[]

maaşı asgari ücret üzerinden yatıran işveren

selamlar, çalışanın hesabına asgari ücret kadar olan kısmı yatırıp, maaşın kalan kısmını elden veren işvereni düşünelim. herhangi bir şikayet durumunda yaptırım, ceza vb uygulanmıyor mu? bu adamlar nasıl çekinmiyor, rahat rahat bu kaçak yola başvurup da elden para veriyorlar




 
genelde kimse şikayet etmiyor. mantık da şu:

işverenin cebinden bir maaş bütçesi çıkacak. eğer bu maaş bütçesi üzerinden hesap yaparak tüm maaşı bankaya yatırırlarsa, işçinin eline daha düşük net maaş geçiyor. eğer asgari ücreti bankadan yatırıp geri kalanını elden verirlerse, işçinin eline daha çok para geçiyor. bunu işçiye anlatırsanız, işçi de aaa evet doğru diyor..
  • co2s2  (25.07.22 15:22:48) 
bu ne ki daha neler yapıyorlar. hatta bizimkilerin savunması da hazır. işe girerken söylüyoruz diyorlar. zaten iş arayan adam o anda elden verilen maaşa ya da kırpılmış yıllık izne mi takılacak? milletin mağduriyetini istismar ediyorlar.


  • lazpalle  (25.07.22 15:53:28) 
Türkiye'de hukuksuz iş yapan kişiler neden çekinmiyorsa ondan; çünkü hesap soran, hak koruyan yok.


  • logisticsmanager  (25.07.22 16:12:06) 
iş yerinin bulunduğu ilçedeki sgk ya isimsiz şikayette bulunursanız canına okur. baya da ciddiye alıyorlar.


  • babafingo  (25.07.22 22:40:01) 
@babafingo ne kadar iyi niyetlisin bizim şirkette aynı bu şekilde ve gelen kaçıncı müfettiş ben artık saymayı bıraktım.Değişen hiç bir şey olmuyor herkes yolunu bulup gidiyor.


  • ketkaratudun  (26.07.22 09:11:18) 
Herhangi bir sikayet durumunda otturuyorlar direkt. Kimse sikayet etmedigi icin cekinmiyorlar. Bu tur isylerlerinden kotu ayrilan calisanlar zaten sikayette bulunuyor ve arabulucu vasitasiyla tazminat aliyorlar. Cunku devlet otturur isyerini. Cok denk geldim.
Otturuyorlar abicim.

  • stavro  (26.07.22 11:22:18) 
Türkiye'de kurumsallaşmış şirketler/bankalar/holdingler harici tam maaş üzerinden sigorta yatıran var mı? Küçük işletmeleri, esnafı, kafeleri, mahalle arası marangozlar, mobilyacıları, boyacıları vb. düşünün.

İşsizlik bu sorundan daha büyük bir sorun. Hem işçinin, hem işverenin işine geliyor.

Asgari ücretle çalışanların %40 görünmesinin bir sebebi de bu bence (kişisel yorumum).

Buna benzer şekilde örneğin tapu işlemlerinde hangi daire gerçek fiyatından gösteriliyor?
  • Lethe  (26.07.22 11:48:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.