[]

uçak mühendisliği yazılır mı?

kardeşim itü'ye giremiyor ama diğer kalan anadolu'da ki uçak müh. yazıp yazmamakta çok kararsız. kafası tam bir mühendis kafası diyebileceğimiz tiplerden değil, iyi bir tıpçı ya da dişçi olabilirdi ama oralara da giremiyor. dediğim gibi mat ve geo'ya kafası çok basıyor.

son dönemde başta savunma sanayi olmak üzere, bu alandakilerin de önleri açık gibi duruyor ama genel olarak nasıl bir bölümdür bu? anadolu üni'lerinin kadrolarına baktım da 1-2 prof, 3-5 doç falan var sadece kadrolar çok yetersiz. siz ne düşünüyorsunuz ne dersiniz acaba?


 
Mühendislikte isimsiz üni yazmak sıkıntı eğer anadolu diye tabir ettiğiniz yerler adı akla gelmeyen üniversitelerse.


  • sydney  (25.07.22 00:25:53) 
top 5 okullar değilse yazmasın bence hiç.


  • mg3929  (25.07.22 00:38:49) 
Uçak mühendisliği zor bölüm ama maddi getirisi fazla. Savunma sanayi içersinde çok fazla uçak mühendisi var çünkü çoğu firmanın kurucusu, müdürü uçak mühendisliğinden mezun. Genellikle tanıdık hocaların referansı ile gelen öğrencileri alıyorlar. En son pilotta olabilme şansları vardı ama şuan durum ne kesin bilgim yok. Uçak mühendisliğinde makine, bilgisayar mühendisliği dersleri oluyor, bu alanda çalışabilir. İşletme, ekonomi gibi alanlara geçenler oluyor çalışma alanında. Gebze teknik tutuyorsa gebze yazarsa çok iyi olur. Gebze teknik şuan öğrenci yetiştirme konusunda çok başarılı.

Mümkünse tercihlerine büyükşehirlerdeki üniversiteleri yazsın. İyi üniversite kötü bölümde olabilir. Kadrolardakilerin eğitimi, ünvanı sizin gözlerinizi boyamasın, maalesef akademi çok kötü halde.

Üniversitedeki matematik,fizik lisedeki gördüğünden çok farklı. Mühendislikte görülen dersler insanı perişan ediyor. Okulda gördüğünün üzerine kendisinin de eklemesini bekliyor şirketler. Ayrıca teknik anlamda değil, sosyal anlamda da kendisini geliştirmesi lazım. Dil öğrenecek, yazılım dili öğrenecek, teknik proje hazırlaması beklenecek öğrenciyken. Hevesi ilgisi varsa bile mühendislik okumak eziyet gibi. Sürekli güncel kalmak gerekiyor.

Ben uçak mühendisliğinde okumadım başka bir bölümdeyim. Ama şimdiki aklım olsa sağlıkla alakalı bir bölüm okurdum. Mesela eczacılık. Okuması en temiz bölümlerden. Kimya bölümü de çok güzel. Kimya gibi bölümlere puanı yeter mi diye baksın. Eğer yetiyorsa, bunların yatay geçiş imkanlarına baksın. İlk yıl kimyadan eczacılığa geçebilir.
  • GoodMorningTeacher  (25.07.22 00:44:17) 
Bence yazılmaz. Türkiye'de uygulama alanı çok dar. Savunma sanayi ise daha dar bir alan.

kariyer.net'te uçak mühendisi araması yapınca 78 ilan çıkıyor ki bunda uçak mühendisliğiyle alakası olmayan işler de var.

www.kariyer.net

Bu çok az bir sayı.
  • dissendium  (25.07.22 00:51:23) 
bir arkadaşım uçak mühendisi. 3 yıllık tecrübeye 1500 dolar maaş alıyor ama yurtdışında okudu.


  • birmilyonunvarmi  (25.07.22 08:44:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.