[]

yeni laptop ve çatlamış tuş sorunu

Bir tane laptop aldım amazon.com.tr üzerinden. 2 gündür kullanıyorum. Az önce klavye ışığını açınca farkettim ki bir tane tuşunda çatlaklık var. ilk başta üzerindeki stickerda sorun olduğunu düşündüm ama yakından bakınca tuş çatlamış baya.(resimde görüldüğü üzere) Tuşun çalışmasında herhangi bir sorun yok.

laptopu iade eetmek istemiyorum. Değişimde ise şuan stok görünmüyor, ne zaman geleceği de belli değil (lenovo legion 5) garanti servisi için baktığımda Ankara'da BDH bilişim diye bir yer görünüyor. Yorumlarında çok fazla kişi memnun kalmadığını dile getirmiş.

Ne yapmam gerektiğine karar veremedim. Logitech gibi markalar böyle durumlarda kargoyla yolluyorlar diye okumuştum. Acaba lenovo'da var mıdır böyle bir şey?

Servise götürsem hızlıca yapılabilme ihtimali var midir, laptop teslim edilmeden?

Bunu şimdilik böyle bıraksam, ilerde tamamen çatlasa ve tuşa ihtiyacım olsa kolaylıkla bulunabilir mi tuş?

Ya da yaptırabileceğim bu BDh bilişim haricinde bir yer var mıdır Ankara'da?

 
O tuşlar siyah kaplama gibi. Parmağını sürdüğünde çatlağın çukurluğunu hissediyor musun? Amazona durumu bildir, bazen hatalı üründe indirim yapıyorlar.


  • mg3929  (24.07.22 23:29:09) 
O kadar büyük bir çatlakta tuşun yuvasında kenarlara sürtünüyor olması gerekmez miydi?
Siyah boyada hata var gibi görünüyor fotoğrafta sanki...

Ayrıca yaptırılacak bir şey değil zaten bu. Bahsettiğiniz servisi arayıp direkt sadece o tuşu sorun bence.
Ya da bazı bilgisayarların yedek tuşları satılıyor, biraz arayıp bulunma şansı olabilir belki.
  • gallienus  (25.07.22 02:50:50) 
Çok garip bir durum ama maalesef çatlak. Bir tarafını aşağı biraz zorlayınca birbirinden ayrılıyor. Nette de çatlak tuşlarla ilgili bir şey bulamadım. Sadece benim başıma gelmiş sanki


  • sylow  (25.07.22 04:16:08) 
Eğer çalışmada bir sorun yaşamıyorsan bence hiç uğraşma. Gerçi amazon müşteri odaklı bir firma. Yine de şikayetini bildir.


  • Wolfware  (25.07.22 09:56:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.