[]

Yolda bukalemun buldum

Ben bunu napcam? Birinin evinden kaçtı heralde. Yavru kedi kadar bir şey yeşil falan böyle. Ezilecekti korktum aldım. Dediler şu parka fırlat. Firlatamadim kediler aç gözlerle bakıyordu. Şimdi galiba artık bukalemunum var.

İzmir Alaybeyde buldum almak isteyen ya da evinden kaçtığını iddia eden varsa paslayayim.


 
iyi ki parka fırlatmamışsınız, yaşatmazlardı kesin.
onlara uygun cam ya da tel kafesler oluyor.
sanırım bir tür ışık da istiyorlar, bir veterinere veya petshop'a danışın derim.

güle güle büyütün. :)
  • blatta hiberna  (24.07.22 19:40:57) 
şöyle bir gerçek var ki sürüngenlerin satışı ve bakılması kanunen yasak. cezası var. milli parkları doğal hayatı koruma müdürlüğü arayın gelip alsınlar.


  • delidir yakalayin  (24.07.22 19:43:47) 
Biz de bir gün bahçede bulmuştuk. Beslemeye çalışın. Yoksa çok güzel sulak bir ormanlık alana bırakın. Kafes, su, şimdilik sebze, meyve, sinek falan vermeye çalışın.


  • prole  (24.07.22 19:45:35) 
doğaya bırakmak onu yem yapmaktan başka bir işe yaramaz.

evde bakmak da kanunen yasak.

ben bi kurumun ilgileneceğini de sanmıyorum. yine de en makul çözüm o gibi.

ilginiz ve en önemlisi buna ayırabilecek paranız varsa evde şikayet/ihbar almadan bakmak keyifli olabilir. ama ışıklarından yemlerine vs iyi para yerler.
  • patronaj1  (24.07.22 19:58:27) 
hocam çok iyi yapmışsınız bırakmak yerine almakla.
keşke bir resim ekleseydiniz duyuruya baksaydık :)

  • WithWorth  (24.07.22 21:58:38) 
Evde bakmaya çalışın derim maddi imkanınız varsa :(


  • amsterdam otlu sigarası  (24.07.22 22:04:35) 
hepinize tek tek teşekkür ederim. resmi de ekledim duyuruya. bir arkadaşım küçükken bukalemun baktığını , evinde hala ufak tefek sürüngenlere baktığını, hazır boşta teraryumunun bile olduğunu ve gelip almayı çok istediğini söyledi. yarın müdürlüklere falan ulaşamaz belediyelere aldıramazsam vereceğim kendisine.

açıkçası direkt vermeyi daha çok istiyorum, sanki güvenliği arkadaşımda daha kesin olacakmış gibi geliyor ama neyse. ismini harun koydum bu arada. bukalemun harun.
  • nolmus yani  (24.07.22 23:39:52 ~ 23:40:25) 
Petshoplara degil de tanidiga verebilirsiniz. Ayrica Buldugunuz yerdeki market camlarina/duraga/direklere vb duyurusunu asabilirsiniz. Sahibi ariyordur belki.


  • nax  (25.07.22 09:26:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.