[]

Mimarlık için Macbook alınır mı?

Mimarlık okuyan bir öğrencinin macbook alması dersler,çizimler yönünden işini görür mü? Ekranın küçük olması zorlar mı emin olamadım. Şimdiden çok teşekkürler




 
autocad mac için yeni çıktı. revit bildiğim kadarıyla hiç yok. sanki windows daha mantıklı olur gibi.


  • clerk chisel  (24.07.22 17:20:25) 
macbook ekrani kucuk diye bir sey yok, kucugu var buyugu var.
suradan inceleyebilirsin: www.apple.com

her turlu gereksiz para israfi ogrenci icin. ayni isi daha az paraya windows bilgisayarla da gorulur.
  • hot potato  (24.07.22 17:26:27 ~ 20:57:21) 
sıradan bir laptop işini görür. macbook alsa şu ortamda çalınma riski var, öğrenci ortamında zarar görme riski büyük. öğrenci için en temizi hafif bir laptop.


  • OrangeYellow  (24.07.22 17:30:43) 
ekran kartı yetersiz gelir bence.


  • Unde bach canim  (24.07.22 17:36:18) 
M1 alacaksa kullandığı/kullanacağı programları şuradan kontrol edebilir.

isapplesiliconready.com
  • dr doofenshmirtz  (24.07.22 17:56:02 ~ 17:56:17) 
Ne yapmak istediğine bağlı. Belki render almak için aynı paraya daha güçlü bilgisayar alabilirsin ama macbookun 4 katı ağırlığında + bir o kadar da şarj adaptörüyle geliyorlar genelde. CAD çizim, photoshop, basit 3d modelleme için mac yeterli olacaktır.

Tabi kullandığı programlara da bağlı. Üstte de dendiği gibi bazı programların uyumluluğu yok.
  • mirafiori  (25.07.22 00:49:09) 
Program uyumluluğu konusu uğraştırır. Grafik kart da yetersiz kalır. Her ne kadar tipsiz de olsalar, sağlam bir oyun bilgisayarı çok daha iyi olur.


  • chavezding  (25.07.22 09:53:22) 
Okulundaki üst sınıflara sorması en doğrusu olur.
Apple pahalı diyorlar ama genelde apple bilgisayarların hem ömrü daha uzun oluyor, hem daha az arıza yapıyorlar. Ayrıca genelde çok daha hafif ve tertemiz oluyor.

Eğer üst sınıflarda Apple ile işini yapabilen, zorluklarla karşılaşmayan varsa güzel bir apple alıp tüm öğrenciliğini tek bilgisayarla geçirsin, ufak tefek de olsa sorun oluyorsa hiç girmesin o işe. Mimarlık okumak zaten çok zor, bir de bilgisayar uyumsuzluğuyla uğraşmasın.
Üst sınıflara ulaşamıyorsa hocalar da bilgi verebilir.
  • michael_knight  (25.07.22 10:04:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.