[]

Tabanca ömrü ne kadardır?

Evde bulundurma amaçlı duran tabancanın ömrü ne kadar olur belli bir ortalaması var mı? Bakımı aylık mı yapılıyor yağlama vs? Ayrıca mermi için de bu sorum geçerli. Teşekkürler.




 
tabanca uzun seneler dayanır bakımı düzgün yapılırsa. 50 yıl bile dayanır. her kullanımdan sonra, kullanılmazsa bile aylık bakımı yapılırsa uzun seneler dayanır.


  • jelly bear  (24.07.22 16:42:44) 
mermi nemleniyor ve tabiri caizse bayatlıyor
nemlenmeyecek bir ortam temin etmelisin,
ben olsam sodyum silikat silika jel ya da kalsiyum klorür tablet koyardım o da olmadı pirince bulardım, sonra niye tutukluk yapıyor filan
muhafaza ettiğin yer çorap çekmecesiyse, yıkanmış çorapları iyice kurutmadan çekmeceye dizme
  • comp  (24.07.22 17:04:06) 
Çok nemli bir ortam değilse, her ay bakım yapmaya gerek yok. Zaten bir süre sonra hevesi kaçıyor insanın, senede bir ancak bakım yapıyor.

Ben en son sanırım geçen sene bahar gibi poligona gidip atış yaptım, eskiden olsa en geç ertesi gün ithal ürünlerle on numara bakım yapardım. Ama bu gidişimde temizlemedim, bu gün yarın yine gidip atarım diye diye 1 senedir temizlemedim silahı. Elbise tozları, barut artıkları, bakır ve kurşun sıvamaları ile gezdiriyorum öyle silahı.

Fişekler genel olarak LAK'lı, cilalı yani. MKEK fişekleri ve bir iki yıldır özel sektörün ürettiği fişeklerin genelinde kapsül ve çekirdek birleşim noktası için lak var.

Böylece suyun içinde bile beklese sıkıntı olmuyor fişeklere. Ama özel sektörün ürettiği ve saklanmak için değil de alıp hemen kullanmak için üretilen laksız ucuz fişekler var. Adına da poligon fişeği diyip belirtiyorlar ki saklamaya müsait olmadığı belli olsun.

Aslında bu konuyla ilgili çok güzel testler ve denemeler yapılmıştı tabancatufek.com forum sitesinde, ansiklopedik bilgiler kayboldu gitti site bir ay kadar önce kapandı, yazık oldu.

Velhasılı kelam, bir tabanca ve fişekler uygun ortamda insan ömründen daha fazla dayanır. Ama özel bir kapalı kasada mermi ve fişekleri saklamak, o kasaya da nem alıcı malzemeler koymak uzun yıllar için daha mantıklı.

Siz söyleyince ben de bi silkelendim mesala, elimde hala 2016 üretimi fişek olması lazım MKEK. hiç de özel bir yerde saklamıyorum. Gardıropta elbiselerin arasında duruyor.

Bugün yarın biraz silah atasım var, var da kendi silahın kendi fişeğinle poligon fiyatları olmuş 5-6 tl. Bir kutu fişek atsan 250-300 tl poligon ücreti, o yüzden uygun bir açık alan arazi bakıyorum ne zamandır, dur o fişekleri atayım da buraya da yazayım.

Son bir not, silahı çok yağlamak iyi bir şey değildir. Hele ki silah için üretilmemiş dandik yağlar içindeki asitik oranları nedeniyle zararlıdır bile, silahlar kaliteli silah yağı ile çok az yağlanır ve yağın fazlası alınır.
  • John Bloor  (25.07.22 13:58:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.