[]

Noter ödenen ücret

Her noter verilen ücret sabit değil mi?
Aynı gün aynı işlemi 2 farklı noter de yapıldı. Biz 600 lira odeďik,diğer arkadaş 300 lira ödemiş. Bu kadar fark bana çok geldi. Bilgim de yok,bilen varsa yanıtlarsa sevinirim..



 
Noterler fiyatları kafalarına göre belirliyor diye biliyorum. Tabi alt-üst sınırı vardır muhtemelen ama genel olarak özel şirket gibi çalışıyorlar.


  • gallienus  (24.07.22 14:53:18) 
aynı işlem dediğiniz ne? kelime sayısına göre ücret alınıyor genelde.


  • jelly bear  (24.07.22 14:53:28) 
bir de işlem aynı olsa da eğer alınacak belgenin nüsha sayısı da ücreti etkiliyor diye biliyorum.


  • burfak  (24.07.22 14:59:03) 
mesela noter onaylı belge diye bir talebiniz var ve kaşe başı ücret alıyor. tek nüshada tek kaşe iken 2 nüsha alırsanız fiyat iki katına çıkar. muhtemelen 300 lira ödeyen kişi tek nüshalık işlem yapmış. (diploma onayında başıma gelmişti)


  • Unde bach canim  (24.07.22 17:43:03) 
Erasmus için 2 adet muvafakatname çıkartıldı. Belge aynı sayı aynı. Okul bir nüsha yolladı ona göre çıkartıldı.


  • brnbrs  (25.07.22 09:48:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.