[]

Bir ürünün ne için kullanıldığını bulmak

Merhabalar. Biraz teknik bir soru olacak. Devamını okumak istemeyenler için ilk olarak yazayım dedim.

Çalıştığım fabrika BSH grubuna (özellikle Siemens) bazı parçalar üretiyor. Ben bu parçaların bazılarının kalite kontrolünden sorumluyum ancak müşteriyle iletişimim yok. O kısımla başkaları ilgileniyor. Ben bu parçaların ne için kullanıldığını çok merak ediyorum. Yani ya çamaşır makinesi ya buzdolabı, çok seçenek yok. Bunu hangi yolla öğrenebilirim?


 
Siparişin geldiği fabrika kodunu biliyorsan ben sana söylerim. Örneğin FDCI bulaşık makinesi fabrikası demek. Böyle 4 haneli kodlar ya da 4 rakamdan oluşan başka bir kod varsa ürünün hangi makineye ait olduğu bellidir.


  • himmet dayi  (23.07.22 20:23:17) 
@himmet dayi, buna bakacağım, teşekkür ederim.


  • dissendium  (23.07.22 20:25:02) 
Teknik resimde yazıyordur muhtemelen.
FDC bulaşık makinesi fabrikası
FCL (eskiden FRF’ti) soğutucu
FCG fırın
FLC çamaşır

En sondaki I harfi İstanbul’un I’sı. FLCL başka bir ülkedeki çamaşır makinesi fabrikası mesela.
  • himmet dayi  (23.07.22 20:28:38) 
@himmet dayi, bizde teknik resimler müşterinin gönderdiği teknik resme göre tekrar çiziliyor. Müşterinin gönderdiği teknik resmi göremiyorum. Ama bu kodlara denk gelirsem incelerim.


  • dissendium  (23.07.22 20:36:47) 
Şirket içi kullanılan erp programından detay bilgilere ulaşılabilir. Örneğin parça numarasıyla siparişin kimden geldiğini bulursan o siparişi veren fabrika da kayıtlıdır. Bu bilgilerden tahmini bir şey öğrenebilirsin.


  • sevilen progressive türkücü  (23.07.22 20:56:44) 
En kötü ihtimalle bitmiş ürün kodunu söylersen (BSH kodu yani) yardımcı olurum. Ama koda bakarak hangi fabrika olduğunu anlamak mümkün degil. Öyle bir ayrım yok ürün kodlarında maalesef.


  • himmet dayi  (23.07.22 21:05:41) 
@himmet dayi, öğrenirsem söylerim. Şu an bilmiyorum. Dediğim gibi, gelen çizimler şirket içinde üretime uygun şekilde tekrar çiziliyor. Bir de soruda demek istediğim parçanın makinenin neresinde kullanıldığı. Yani bana bu parça çamaşır makinesinin şurasına ait gibi bir bilgi lazım ama sanırım bunu öğrenmem zor.


  • dissendium  (23.07.22 21:32:04) 
Onu datasına baksan da anlaman mümkün değil. Çevre datasına bakmak lazım. Onu da BSH çalışanları dışında kimse bilmez. Hatta BSH çalışanlarından da CAD erişimi olanlar görebilir sadece.


  • himmet dayi  (23.07.22 21:38:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.