[]

Elektrik kesintisine karşı önlem

Selam. Bu ara sözlükte ‘ülke genelinde elektrik kesintileri’ geyikleri var ya, diyelim ki gerçek oldu ve günde iki saat falan elektrik vermemeye başladılar. Böyle bir durum için nasıl bir önlem gerekir? UPS falan iş görür mü?




 
ups yavaş şarj olup hızlı biten ve devamlı deşarj döngüsüne uygun olmayan bir sistem. ayrıca çok verimli de değil... bu tabi standart akülü modeller için böyle. çok para harcayıp lithium pilli büyük sistemlerden alırsan o belki idare edebilir...

jeneratör tek çözüm olur öyle bi durumda
  • konetsu  (23.07.22 00:27:14 ~ 00:28:04) 
jeneratör +1. bu durumun yaşandığı bazı ortadoğu ülkelerinde ve bizim güneydoğu şehirlerinde tam da bu yüzden büyük boyutta jeneratör piyasası var.


  • zgrydn  (23.07.22 00:38:19) 
Jeneratörler bildiğimiz apartman dairesinde çalıştırmaya uygun cihazlar mı ki?


  • selimcigimisik  (23.07.22 01:06:01) 
Jeneratör bildiğiniz içten yanmalı motor, çok gürültü çıkarır, ayrıca egzozu var doğal olarak, daire içinde olmaz.

Şöyle bir ürün günü kurtarabilir;
www.anker.com
  • orient blue  (23.07.22 09:10:28) 
2-3 saat gibi kesintiler için upsler yetersiz kalır. ama elektrik kesintilerinde ve ani voltaj yükselmelerinde cihazların bozulmasını engeller. elektrik kesildikten sonra size cihazı normal bir şekilde kapatmanız için gereken süreyi tanır.

5 saate kadar olan elektrik ihtiyaçları için sessiz jeneratör adıyla da bilinen küçük cihazlardan edinebilirsiniz. evin hepsinin elektrik ihtiyacını karşılamaz ama telefon bilgisayar gibi birkaç elektronik cihazı besleyebilirsiniz.

evin tamamına elektrik vermek istiyorsanız büyük jeneratörlerden almanız gerekir. minimum 5kva olması lazım. ayrıca gürültüsünü izole edebileceğiniz bir yeriniz olmalı. elektrik gittiğinde jeneratörün otomatik olarak çalışmasını istiyorsanız otomatik marşlı jeneratör almanız ve jeneratör transfer panosu yaptırmanız gerekiyor.
  • bravoteam  (23.07.22 09:42:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.