[]

Schengen Vizesi'nde Banka Hesapları hakkında birkaç soru

Şimdi iki ayrı bankada ayrı ayrı hesaplarım var. Biri Yapı Kredi maaş hesabım var. Öbürü de Enpara.

1 - ) Yapı Kredi maaş hesabımda para yok. Yattığı gibi Enpara'ya yatıyorum. Maaşım diye açıklamada belirtiyorum. Oradan Yapı Kredi'nin kredi kartını ödemek için borç miktarı kadar geri gönderiyorum. Bireysel Emeklilik sistemi diye 400 lira ayrıca gönderiyorum. Yapı Kredi'deki hesabı göstermeme gerek var mı? Yoksa sadece Enpara hesabı yeter mi?

Ayrıca Enpara'da hem Euro hem TL'de bir miktar var. İkisini de göstereceğim.

2 - ) 2 Eylül'de başvuracağım. 3 aylık banka hesap hareketleri gerekli. Enpara'da Günlük Faiz veren Birikim hesabım vardı kapattım. Bu 3 ay içerisinde birikim hesaplarından vadesiz para girişi oldu kısaca. Bu problem yaratır mı?

 
Uzmanı değilim ama ben başvururken iki şey söylediler.
1.En yüksek bakiye olan hesapları ver.
2. en fazla hesap hareketleri olanı ver. Para giriyor para çıkıyor. Bir aksiyon var vs. diye.

Nihai olarak vize görüşmesindeki tutumları önemli sanki.
  • Kazmapolitan  (22.07.22 21:35:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.