[]

v60 vs aeropress

v60 veya makine kullanıyorum genelde evde. aeropress'e yükseldim ama siz ne düşünüyorsunuz kullandınız mı aeropress ne tür bir fark sunuyor sizce?

deneyeceğim bugün yarın dışarıda bi kafede ama öyle 1-2 denemeyle çok anlamak da mümkün olmuyor hele hele kendin yapmadığında veya kendin kontrol etmediğinde değişkenleri.


 
V60 gunun ilk kahvesi icin falan cok ugrastiriyor acikcasi o yuzden hem iyi aroma veren hem de yapimi kolay ufak dozda kahve amacli dusunuyordum aeeopressi galiba aliyoruz o zaman?


  • floydian  (22.07.22 17:41:50) 
v60 ve/veya chemex'in aromatik tatları daha iyi açığa çıkardığını düşünüyorum. Benim aldığım çekirdeklerle de ilgili olabilir ama aeropress = espresso benim için. Filtre kahvenin zevki ayrı. Aeropress Go var bende küçük olan, gayet iş görüyor ama güzel.


  • nhk ni youkosu  (22.07.22 17:47:01 ~ 17:47:37) 
aynı kahve çekirdeklerinin kullanıldığını varsayarsak lezzet açısından ikisi arasında pek fark yok gibi, ikisi de güzel. fakat aeropress daha pratik geliyor bana. espresso değil de filtre kahveye daha yakın kahve yapıyor. espresso için basınç lazım malum.


  • orient blue  (22.07.22 17:57:41) 
v60 keyif, aeropress pratik. müsait olunca mesaj atın bana. 3. nesil kahve ekipmanları satan bir sitede çalışıyorum. ayarlayabilirsem indirim kodu tanımlarım size.


  • stationary traveller  (22.07.22 18:32:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.