[]

Düz memurluktan öğretmenliğe geçiş

Arkadaşlar merhaba. Çok uzatmadan hızlıca meramımı anlatmak istiyorum.

İki gün önce açıklanan merkezi alımlarda düz memur olarak bir pozisyona yerleştim. Fakat asıl branşım öğretmenlik. 2022 KPSS'ye de çalışıyorum. Kafamı karıştıran nokta şu: Ben bu yerleştiğim yere gidersem, ve sınavdan da iyi puan alırsam 6-7 ay sonra yapılacak olan öğretmen alımlarında öğretmenlik tercih edebiliyor muyum?

İki gündür araştırıyorum ve kafam allak bullak oldu. Bazıları hiçbir sorun olmaz diyor, bazıları asil memur olana kadar istifa edersen hiçbir kamu kuruluşuna yerleşemezsin diyor, bazıları düz memurluk kadrolu olduğu için ve öğretmenlik de sözleşmeli olduğu için sözleşmeli pozisyona geçebilirsin diyorlar fakat sözleşmeli öğretmenlik kaldırılacak demişti cb (hoş daha bir şey yayınlanmamış ama her an yayınlanabilir).

Birkaç ilin milli eğitim müdürlüğünü aradım sorun yok dediler fakat internette bin tane bilgi dolaşıyor. Bunun için en sağlıklı bilgiye nasıl ulaşabilirim? CİMER'e yazsam 23423 ay sonra cevap verecekler ve benim de 2 hafta içinde belgelerimi teslim etmem gerekiyor ilgili kuruma. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

 
Cevap il milli egitim atama bölümümde.

Esas mesele memursun ve öğretmen olmak istiyorsun. Bu zalimce seyi kendine neden yapiyorsun?
  • halk  (22.07.22 05:48:34) 
kurumlar arası geçişi araştır


  • pek iyi degilim bugunlerde  (22.07.22 08:47:52) 
Hiç sorun olmaz. Sen kurum değiştireceksin, istifa etmiş muamalesi görmezsin. Yalnız cb sözleşmeli öğretmenliği kaldıramayacak, 3 yıl sözleşmeli öğretmen olarak çalışmayı göze almalısın. Bu kadro muhabbeti kamudaki sınırsız süreli sözleşmelilere yönelik bir düzenleme olacak, muhtemelen onlara da 3 yıl sonunda kadro verilecek.


  • kuzuri  (22.07.22 11:31:34) 
@kuzuri teşekkür ederim hocam:)

@halk şartlar diyelim hocam:)
  • jeanvaljean21  (22.07.22 12:21:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.