[]

Şnorkel gözlük tavsiyesi

Buğu yapmayan, su sızdırmayan bir deniz gözlüğü ve kaliteli bir şnorkel almak istiyorum.
Tavsiyelerinizi bekliyorum. Hatta palet tavsiyelerinize de açığım.

*Yüzü tamamen kapatan modelleri düşünmüyorum.

 
Amatör bile değilim bu konuda. Ama iki göz ayrı ayrı değil de tek bir büyük cam olan deniz gözlüğüm kadar rahat bir gözlüğüm hiç olmadı. O çürüyünce benzer bir tanesini çok zor bulmuş, güzel bir para verip almıştım. Bu yaz kayıp.

Bulabilirseniz onları tavsiye ederim. Sakalınız yoksa hiçbir gözlüğün su sızdıracağını sanmıyorum. Buğu için de ya kimyasal bir şey alacaksınız ya da tüküreceksiniz içine.

İyi eğlenceler,
  • michael_knight  (21.07.22 23:30:41) 
Eski bir zıpkıncı ve yarı profesyonel dalgıç olarak;

Apnea, Cressi, Mares, Beauchat, Technisub gibi markaların çeşitli kalitelerde gözlükleri mevcut.
Tavsiyem ömürlük bir gözlük alınacaksa temper camlı olanları tercih edin, plastik olanlar hem matlaşıyor hemde daha çok buğu yapıyor.

Buğu önlemek için gözlükçülerde satılan gözlük temizleme spreyi , camsil ve tükürükleme yöntemlerini kullanabilirsin. Ancak temper cam dahi olsa yüz derisi sıcaklık farkı ve su sıcaklığı farkından dolayı genelde hepsi buğu olur. Ben içerisine biraz su alarak kafamı hareket ettirerek temizliyordum genelde.

Bunun dışında önemli bir bakım faktörü olarak, tuzlu sudan çıkınca mutlaka temiz su ile yıkanması gerekiyor. Aksi takdirde lastikler kuruma yapıp içerisine su alabilir. Hatta pahalı gözlüklerimin plastiklerini çok az lityum gresle sezon sonu silip bırakıyordum kurumasın diye.
  • Northern Mariner  (22.07.22 00:31:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.