[]

Amazon'dan HDD Almak

Arkadaşlar direkt konuya giriyorum ben açıkçası biraz huyluyum yani onlinedan zaten hdd almam çünkü kargoda gelene kadar 20 takla atıyor, sallıyorlar vs, ama amazon farklı olduğu için size de sormak istedim, nasıl yapsak (en mantıklısı tabi gidip mağazadan almak ama bu da güzel indirimde yani o yüzden)




 
İnternetten birkaç kere hdd aldım, çalışmıyorken ve kutusundayken kafa pek oynamadığı için sorun olmuyor. O kutu zaten biraz darbe hesaplanarak yapılıyor.

Ayrıca amazon açıp kullandığın şeyi bile iade alıyor (ben yapmadım ama bi arkadaşım ssd alıp hızını beğenmeyip iade etti mesela, bunu iade alan bozuk olsa hemen alır)

Mesela genelde boşça bir kolinin içine minik hdd kutusu koyuyorlar içinde sallanıyor ona bile bişey olmuyor, amazon yine kağıtla vs dolduruyor.
  • nhk ni youkosu  (21.07.22 21:18:56) 
amazon daha güvenilir olabilir ama hdd konusunda amazon değil nasa gönderse yine riske girmez gidip vatan mağazasından fiziken kendim alırdım.


  • aslindasorunumpsikolojik  (21.07.22 21:59:03) 
Geçen yıl Amazon’dan hdd aldım. Taş gibi çalışıyor. Korkulacak birşey yok


  • takıl yani takmıyo belli  (21.07.22 22:15:26) 
Bu hdd'ler alacağınız mağazada üretilmiyor ki. Oraya da kargoyla taa çinden buraya ne yolculuklardan geçerek geliyor. Alınır tabi ki.


  • tss  (22.07.22 00:39:54) 
Satıcı Amazon ise hemen al. İadesi gayet kolay.


  • pek iyi degilim bugunlerde  (22.07.22 08:50:44) 
amazondan hdd alanlar furyasında bende varım. hiç sorun yok. zaten sorun varsa adamlar da malın arkasında.

atıyorum vatandan gidip elden aldın ama o mağazaya gelene kadar hddnin başına kim bilir neler geliyor. bide sorunlu olduğunu düşün, vatan "firmaya yollamamız lazım, tutanağa göre işleminiz 30 iş günü içinde yapılacak" numaraları çekecek.

online alışverişte iade kuşkusuz daha kolay. satıcısı amazon olsun yeter.
  • tenyalar bagirsakta yasar bagirmasakta  (22.07.22 09:12:42) 
Sanki mağazaya gelene kadar pamuklara sarılıp geliyor.
Amazon her türlü ürününün arkasında duruyor bir şey olursa sorunsuz iade alır.

  • astronom bey  (22.07.22 09:19:14) 
ben genelde bütün bilgisayar parçalarını internetten alırım. hem ssd hem hdd çok aldım ve hiç sorun yaşamadım. ama bir arkadaşım da benden görüp 10 tane kadar hdd aldı. kamera ve güvenlik sistemleri işiyle uğraşıyor. aldıklarından bir kaç tanesi müşterideyken bozuldu ve uğraşmak zorunda kaldı.

nihayetinde bazı şeyler şans işi. belki de aldığı seri sıkıntılıydı ve toplu alınca ona denk geldi.

not: benim aldıklarım ilk günden itibaren sorunsuz şekilde çalışmaya devam etmektedir.
  • bravoteam  (22.07.22 09:59:09) 
ben ekran kartlarını monitörleri anakartları oradan alıyorum bir şey olmuyor. hdd'ye ne olur allesen.
ulan şimdi böyle dedik ya çıkar kırık bir şey gönderirler:D

alabilirisn hocam hdd kolay zarar gören bir şey değil.
  • turbo sadık  (22.07.22 10:51:19) 
yazanlar olmuş da ben de yazayım o ürünler mağazaya gelene kadar okyanus filan geçiyorlar. en az 2-3 farklı taşımaya konu oluyorlar.

eğer elektronik bir ürün alacaksam da gerekirse %10-15 fazla veririm amazon'dan alırım. yaklaşık 1 sene kullandığım ve sararan şeffaf telefon kılıfını bile sorgusuz sualsiz iade olarak kabul etmişlerdi de ben yüzsüzlük olur diye kalsın demiştim :)
  • teritori  (22.07.22 11:37:38) 
arkadaşlar hepinize cevabınız için teşekkür ederim. bazı arkadaşlar "sanki o mağazaya gelene kadar pamuklar içinde geliyor", "nerelerden geçiyor" tarzı şeyler söylemiş, elbette esprisine söylüyorlar, benim biraz alınganlığım olacak ki cevap verme ihtiyacı duydum, evet pamuklar içinde gelmiyor ama devasa konteynerlar, kutular içinde geliyor, kendi başına tek bir ürün olarak sürat kargo çalışanları arasında "fırlat!" muhabbetine maruz kalmıyor, tabi amazon bu konuda çok çok daha bilinçli, arkadaşların dediği gibi amazon kendisi satıcı olunca özellikle paketlemeye ve kargoya çok dikkat ediyor, tekrar teşekkür ediyor iyi günler diliyorum :)


  • ckisc  (26.07.22 18:15:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.