[]

Arıları nasıl kovarım?

Balkona arılar kovan yapmıştı, duman tutup arıları kaçırıp kovanı attım ancak arılar tekrar geliyor ve petek yapmaya çalışıyor. O kısma bi şeyler mi sürmeliyim veya nasıl tekrar petek yapmalarını engellerim?




 
Kraliçeyi bulup uzaklaştırmak lazım.

instagram.com
  • selimcigimisik  (21.07.22 18:51:55) 
Büyük bir ihtimalle eşek arısı onlar. Duman anlık olarak uzaklaştırır. Hemen tedbir almazsan sizi artık balkona çıkamaz hale getirirler. Dilden, enseden sokması, ya da topluca saldırması ölümcül olabilir. Yuva yaptıkları dolap vs her neyse o, onu içeri alın.
İnternette eşek arısı ile mücadele konusunu araştırın.

  • Mirket  (21.07.22 20:27:35) 
Eşek arısı daha büyük olmuyor muydu? Normal görünüyorlar ama bilemedim. Dolap değil de balkon demirinim yanına yapıyorlar maalesef petek benzeri şeyi.


  • nebibecks k  (21.07.22 23:15:33) 
Sirke kullanın efendim, ağır kokulu ve uzun süre kalıcı esans ağırlıklı malzemeler uzak kalmalarını sağlar. En kesin çözüm, profesyonel destek almak (ilaçlama)


  • oligomer  (22.07.22 02:40:48) 
1 aydır ben de aynı dertle uğraşıyorum. Duman, taze nane, yuvalarının ağzını bantlamak vs baya deneme yaptım ama çözüm bulamadım.

Bu arada sarı siyah olanlar için eşek arısı dediler, ben de büyük olması gerekiyor sanıyordum ama bunlar bal arısı değilmiş.

Hiç bir şey çare olmayınca elime sinek ilacı ve sert bir cisim alıp giriştim. sinek ilacı öldürmüyor ama köşede kıstırırsanız baygınlaştırıyor. Sonra da hepsini öldürdüm malesef.
  • PoscheN  (22.07.22 07:54:41) 
  • plutongezegendegilmi  (22.07.22 09:18:19) 
Yuvalandıkları deliği tespit edip orayı slikonla kapamalısınız. Ayrıca bir pet şişenin tepesini kesip, içine şekerli su, tavuk/balık eti vs gibi arıların sevdiği bir şey koyarak kestiğiniz kısmı ters huni gibi tepesine takarsanız basit bir arı kapanı hazırlamış olursunuz ki en azından gezinenlerin neredeyse tamamını yakalayabilirsiniz.

www.youtube.com
  • thracia  (22.07.22 10:43:54) 
buraya ben de sormuştum balkondaki dolaba yuva yapmıştı. Bendekiler eşek arısıydı, gece vakti uyurlarken sinek ilacıyla yarım saat arayla iki tur saldırdım, öldüler. Sonra peteği attım. Dolabı da çöpe attım. Şimdilik yok neyse ki, umarım tekrar da gelmezler


  • nundu  (22.07.22 10:50:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.