[]

işyeri sağlık raporu istekleri?

selamlar. normal bir beyaz yakalı pozisyonuna gireceğim ama benden işitme testi, akciğer muayenesi, solunum fonksiyon testi, hemogram testi, göz testi vs. gibi bir dünya tuhaf şey istemişler. bunları ciddi ciddi istiyorlar mı yahu? ben çalışıyorum, bunları ne ara halledeceğim? arayıp söylesem mi, prosedür nasıldır bilen var mı?




 
Tabii ki ciddi ciddi istiyorlar. Nesi şaşırtıcı anlamadım ama çalışan sigortası için gerekli şeyler. O belgeleri vermeden işe başlangıcını yapmazlar zaten. Çalıştığın yerden 1 gün izin alacaksın ya da ihbar süren bittikten sonraki gün belgeleri alıp yeni iş yerine vereceksin. Ayrıca iş yeri doktorunun da kontrolünden geçiyorsun. Bunlar yasal prosedür.


  • himmet dayi  (21.07.22 16:22:56) 
Evet 1 tam gün sürüyor bu testler.
Hatta evvelki çalıştığım firmada anlaşmalı oldukları Okan Üniv. hatanesi araçları ile gelip bu testlerin hepsini senede bir gelip yapıyordu rutin kontrollerimiz için.

  • cilekli pasta  (21.07.22 16:26:55) 
Beyaz yaka ile bunun ne alakası var. Gıda sektöründe portör testi bile isteniyor. Arasanız da bir şey değişmez. İzin alıp hâlledeceksiniz.


  • dissendium  (21.07.22 16:27:26) 
ben şu an randevu bulamıyorum mesela devlette göğüs-göz-işitme için. sizler nasıl hallettiniz? özele mi gittiniz?


  • mehmed resad  (21.07.22 16:29:12) 
Devlete giderseniz o tahlilleri kim bilir hangi gün yaparlar. Firmaya anlaşmalı hastanesini sorun. İş arama izni kanuni hakkınız bu arada o izin gününde yaptırabilirsiniz haftasonu gidemiyorsanız.


  • cilekli pasta  (21.07.22 16:31:42) 
Randevuya gerek olmuyor. İK'yı ara, anlaşmalı bir hastane vardır belki. Hem ücretsiz olabilir ya da daha az ödersin hem de anlaşmalı hastane gerekli tüm kontrolleri bildiği için daha kolay olur işin.

Anlaşmalı hastane yoksa dandik bi özel hastaneye gidersen tüm testler 3-4 saatte halloluyor.
  • himmet dayi  (21.07.22 16:32:41) 
Ben özelde yaptırdım. 400 TL tutmuştu. Açlık kan şekeri isteniyorsa sabah aç gitmen lazım. Erken git. Sıra oluyor. Şirket bir yerle anlaşmalıysa indirim olabilir ya da şirket karşılayabiilir. Osgb'leri de tavsiye ederim.


  • dissendium  (21.07.22 16:34:24) 
anlaşmalı hastane yokmuş. OSGB dediler ama, o konuda bilgisi olan var mı? işleyişi fiyatı vs?


  • mehmed resad  (21.07.22 16:37:01 ~ 16:37:15) 
devlet hastanesine gidip işe giriş için bu raporları istiyorlar derseniz, ücret karşılığında yapıyorlar, tek tek randevu almanıza gerek yok. yakında osgb varsa onlar da yaparlar.


  • benaslinda  (21.07.22 16:41:37) 
Gidebileceğin en yakın Osgb'yi bul. Randevu için ara. Randevuya gerek yoksa sabah git. Kan, idrar veriyorsun. Sonuçlar genelde 2 gibi çıkar. Tetanoz aşısı, kan grubu kartı gibi ekstra şeyler varsa ona göre fiyat söylerler.


  • dissendium  (21.07.22 16:47:48) 
Her osgb yapmayabilir, en azından bildikleri yer var mı diye sorabilirsin. Sana yakınsa Torium avmnin orada Çözüm Laboratuvar var biz oraya yaptırıyoruz.


  • ameliee  (21.07.22 16:57:01) 
Bunların hepsini 80 liraya yaptırdım anlaşmalı klinikte. Çalıltıkları osgb nin anlaşmalı kliniği mıhakkak vardır


  • goodman  (21.07.22 19:49:13) 
İstanbul'daysan Şişli medhome hem uyguna hem de çok hızlı bir şekilde yapıyor, öğleden önce gidersen öğleden sonra sonuçları alırsın.


  • Bruce  (22.07.22 02:34:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.