[]

ODTÜ Kampüsünde ne yapılır

Merhaba. Biraz saçma bir soru olacak ama ODTÜde yeni çalışmaya başladım. Nerede ne yenir ne yapılır yardımcı olabilir misiniz.




 
Endüstri mühendisliğinin altındaki Çatı da yemek yenir. Doyurucu da denenebilir. O çarşı da. Teknokent tarafında Starbucks ta olmalı. Spor salonları yüzme havuzları mevcut.

Çarşıda balık ızgara yapan bir yer vardı. Ziraatin arkasında kalan küçük yerde. Hala duruyor mudur bilmem ama
  • Notts  (21.07.22 14:41:41 ~ 14:44:26) 
fizik bolumune gidip patates ekmek klasigini yiyebilirsiniz. gunduz vakti sicak olur, ama aksam vakti devrim stadyumu cevresinde gezmek, stadyumun merdivenlerinde oturmak keyifli oluyor. orada baska insanlarla da tanisabilirsiniz. tenis kortlarinin orada banklarda oturup cay-kahve vs icebilirsiniz. a4 kapisi yokusunda, sunshine kafe vardi bir zamanlar orada da otururduk. kultur kongre merkezinde bazi bazi konser etkinlikleri olurdu, bunun disinda fizik bolumunde korku gecesi yapiyorlardi 3 film birden :) bu son dedigim iptal olmus olabilir.


  • ubi dubium ibi libertas  (21.07.22 14:56:38) 
Bunun için yapılmış bir rehber var: oncekahvem.blogspot.com
Çalışma saatlerini ve tavsiye edilen yemekleri içeren resimleri indirip telefonumun
galerisinde favorilere taşıdım. Şahsen işime yarıyor ara sıra.
Açık büfe için Çatı (Endüstri'nin yanında) iyidir. Özel tatlar için yurt ve bölüm kantinleri var (hepsinin güzel yaptığı şeyler farklı). Son olarak, 8. yurtta YPT yemeyeni dövüyorlar.
  • kernelpanic  (21.07.22 15:53:22 ~ 15:53:46) 
İşletmenin altında yemekhane var, fena değil, ucuza gelsin dediğiniz günlerde gidilebilir. Teknokent'e de yakın.

Yazın açık değildir ama dönem içinde kantinlere uğrayın. Her kantinin kendine özgü yemekleri oluyor. Sosyal bilimlerde güzel salata vardı, mimarlıkta tavuk pilav falan vardı. Bilgisayarın kahvesi iyiydi. Gezip keşfetmek lazım.

Çatı, sunshine vs de güzel ama öğle vakti giderseniz çok kalabalık olur.

Teknokent'te central açılmış bu sene, bira vs için müsait. Ama teknokentteki yerler gereksiz pahalı oluyor genelde.

Edit: pizzacı altan'ı unutmuşum, güzeldi baya pizzaları. Bi de ikizlerde Twino diye bi yer var, oraya da gitmeyin. Berbat bi yer.
  • plutongezegendegilmi  (21.07.22 16:23:22 ~ 16:28:43) 
odtü kampüsünde mecburen yemek yiyeceğiniz anlar olacak ama odtü kampüsünde spesifik olarak şu yenir bu yenir diyemeyeceğim çünkü ucuz olsa da lezzetsiz ve sağlıksız yemekler artık. evet, çatı bile. çatı'nın tatlıları hala ok'dir ama.

yalıncak'a gidilir, devrim'de oturulur.. arkadaş ortamı yoksa yapacak çok bir seçenek yok açıkçası.
  • mehmed resad  (21.07.22 16:23:33) 
unpopular opinion ama cati hem kalitesiz hem kazik, onu netlestirelim. ben ogrenciyken oyleydi simdi de iyilesmemistir.

ben sizin durumunuzda olsaydim yemegi evden getirirdim. arada bir bir yerlere gitmek isterseniz kkm'de "uptown" diye bir restoran var. ogrencileri almazlardi. orasi gorece olarak tatmin edebilir. bir de gene arada bir "carsi"daki birkac yer dusunulebilir, mesela "Cilli".

butceniz dusukse yemekhaneden yiyebilirsiniz. ogrenciler yemekhaneye burun kivirir ama kalite olarak cati/kantinler vs yemekhane bim vs sok gibi. en azindan yemekhane ucuzdur.

Yemek yenecek kismini atladigimiza gore eger personelseniz, spor salonunda personellere ozel yoga, pilates kurslari, spor salonunun kendisi (agirlik vs), acik ve kapali havuz (genelde personel ve akademisyenlere ozel seanslar oluyordu) gibi cok harika imkanlar vardi. ve mesela atiyorum pilates kurslari falan personal icin ogrenciye gore daha ucuzdu. websayfasindaki ve calistiginiz ofisteki panolardaki duyurulari takip edin. gene spor olarak tenis kortlari, squash mquash isteyene turkiye sartlarinda sonsuz olanak var.

son olarak ogrenci topluluklari etkinlik duzenler, mesela tiyatro senligi, konserler, resim veya enstruman kurslari, vs. gene duyurulari takip edin.

kkm'de etkinlik arada olmaz, gayet sik olur. mesela kkm.metu.edu.tr ki bu pandemiye ragmen.
  • hot potato  (21.07.22 22:21:49 ~ 22:26:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.