[]

THY Business Upgrade Secimi

Gorece uzun (4-5 saat) son 3 yurtdisi ucusumuzun 2'sinde, gate'de ucaga binerken esimle beraber business class'a upgrade oldugumuzu ogrendik.

Over-booking sebebiyle upgrade'lerin yapildigini biliyorum ama upgrade edilecek kisilerin neye gore secildigini bilmiyorum. Eldeki veriler:

- Mille degil parasiyla alinan biletler
- Nadiren THY kullaniyorum, Elite, Elite Plus uye vb degilim
- Ucustan 24 saat once online checkin yaparim

Sorular:

1) Kimin business upgrade olacagina hangi asamada, kim karar veriyor? (Gate'teki kisinin karar verdigini sanmiyorum cunku ucaga alirken boarding pass'i okutunca o da sistemden gorup haber veriyor)

2) Hangi kriterlere gore karar veriliyor? Upgrade sansini artirmak icin neler yapilabilir?

 
aynı soyadına bakıyorlar, eşiniz değil kızkardeşinizde olablirdi. aileler random 2 kişi secmektense random aynı soyadılı grup daha kısa sürüyor.


  • burchak  (21.07.22 13:03:15) 
@burchak: Esim hala eski pasaportunu kullaniyor, o yuzden soyadlarimiz ayni gozukmuyor. Yani boarding pass'lerde ikimizin soyadi farkli yaziyor


  • sertac akin  (21.07.22 13:07:47) 
şans bunun bir formülü yok, eğer overbooking nedeni ile ekonomi dolduysa ve business hala boş ise alabilirler. Kararı veren check-in bankosu ve supervizörü.

Yalnız garip olan online check-in var ise over-booking olayından etkilenmezsiniz. Bankoda check in bekleyenler için bu durum geçerli olur normalde.

THY yönetimindeki birisi ile isim-soyisim benzerliğiniz olabilir mi? :)
  • yeninesiltupcu  (21.07.22 14:35:10 ~ 14:35:29) 
@yeninesiltupcu: LinkedIn'den gordugum kadariyla benimle ayni isimde bir THY yoneticisi yok :)

Google'dan arattim, surada bir liste mevcut: www.americanexpress.com

Yazigina gore erken checkin yapan daha avantajli oluyormus. Sitedeki listede erken checkin disinda sadece 9. madde bana uyuyor olabilir. Daha once de business upgrade'lerim oldu ama son 3 ucusun 2'sinde olunca Duyuru'da bir sorayim dedim :)
  • sertac akin  (21.07.22 15:22:27) 
Yurtdışı uçuşlarında bir kaç kez denk geldim. "50/100/150 euro'ya businnes upgrade isteyen var mı" diye dolanıyorlar, birisi mutlaka atlıyor. Sizin durumunuz hakkında bilgim yok ama muhtemelen elite/elite plus bulamadılarsa tamamen şans.


  • kimlanbu  (21.07.22 16:08:04) 
normal sartlarda upgradeleri oncelikli olarak elite plus--> elite--> classic plus--> classic seklinde yaparlar.
gateteki kisiler genelde yapamiyor, counterdakiler yapabilir diye biliyorum. ama yukarida yazdigim kural onceliklidir. o da yoksa kafalarina gore yapiyor olabilirler.
soyadindan ote, pnr'a bakarlar.
  • 65 derece  (21.07.22 16:38:11 ~ 16:38:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.