[]

Internet Hızı Sorunsalı

Selamlar,

4 yıl 24 mbps, sonrasında da 2 yıl 35 mbps internet kullandım ve sözleşmem bitmek üzere. Yeni tarifelere bakıyorum şimdi.

Hala 24 mbps paketler var ve fiyatları diğerlerine göre nispeten uygun. Ama 50-100 hatta 1000 mbps paketler de var.

Yıllardır bu hızlar işimi fazlasıyla gördü. Sıradan bir kullanıcı olarak bu çok daha yüksek hızlı paketlere geçmeme değecek sebepler var mı? Yoksa benim düşündüğüm gibi belli bir hızdan sonrası spesifik kullanıcılar için gereksiz mi?

 
Dediğiniz gibi; hıza gerçekten ihtiyaç duyduğunuz özellikli bir iş yapmıyorsanız yüksek hızlar gereksiz. Belki 4K yayın izlemek için 35mbit daha iyi olabilir ama 25mbit’te de çalışır (biraz daha uzun buffer yapar, ileri geri sararken biraz daha fazla bekletir).

Fakat birden fazla kişi aktif olarak bağlantıyı kullanırsa iş biraz değişiyor, vdsl’in doğası gereği upload hızı devreye giriyor. O zaman upload hızı daha yüksek olan paketlere bakılabilir. Tüm tarifelerde aynı upload hızını veriyorlarsa gereksiz tabii.
  • orient blue  (21.07.22 10:22:10) 
evden calismiyorsaniz, vpn ile baglanti yapmiyorsaniz, sadece tv, youtube gibi seyleri izlemek icin kullaniyorsaniz 24 yeterli bence.

ben 50 mbps kullaniyorum ama evden calisiyorum ve vpn ile baglaniyorum. sistem calistiriyorum ve hizli olmasi gerekiyor. bazen ayni anda 2 kisi video call yapiyorsa sorun yasayabiliyorum hatta.

kullanim seklinize gore degisir.
  • 65 derece  (21.07.22 11:00:38) 
24 yeter.

evden çalışıyorum. okullar tatil olduğu için eşim ve kızım evde. gün içerisinde sürekli aktif olarak en azından birisi video izliyor. gayet rahat çalışıyorum.

akşamları da üçümüz video izlesek dahi kasmıyor.
  • teritori  (21.07.22 11:29:57) 
tt altyapısı üzerinden hizmet alıyorsanız 24mbit 55 tl (şaşırtacak derecede ucuz) taahhütsüz. zam yapsalar bile en fazla 70 tl falan olur diye düşünüyorum.

poyraznet.com
  • mr.goodcat  (21.07.22 13:20:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.