[]

eksisozluk.com adresinin bilgisayarı ağlatması sorunsalı (bilecik)

ben de isterim yaşıtlarım gibi ekşi sözlük taylaynında bir aşağı bir yukarı bir o yana bir bu yana koşturayım lakin eksisozluk.com domaini bilgisayarımı strese sokuyor, adeta kendisinin eli ayağı tutulup, olan bütün aklını enerjisini sayfayı çalıştırmaya verip aşırı ısınıyor. ve bunu başka hiçbir gündelik kullandığım sitede yaşamıyorum.

macos (ve windows) üzerinde chrome kullanıyorum. nedenine çözümüne dair fikri/önerisi olan varsa kim bilir ne kadar mutlu olurum?


 
Reklam engelleyici yoksa AdGuard yükleyip girmeyi dene bir de.


  • himmet dayi  (21.07.22 09:37:44) 
farklı browserlarda denediniz mi? hepsinde aynı mı


  • kobretti  (21.07.22 10:02:45) 
komut istemini açıp önce

ping google.com

işlem tamamlanınca

ping eksisozluk.com

komutlarını girip değerleri karşılaştırın. arada büyük farklar yoksa tarayıcı üzerinde kurulu olan eklentilerden biri sorun çıkartıyor olabilir veya yapılan bir ayar buna sebep oluyor olabilir. her iki işletim sisteminde kullanılan google chrome hesabı aynı mail adresindeyse senkronize olan ayarlar yüzünden ikisinde de problem yaşıyor olabilirsiniz. chrome üzerinde misafir profilinden tekrar bir deneme yapabilirsiniz. bu denemede sıkıntı yaşamazsanız hesabınızı etkileyen bir ayar veya eklenti var demektir.
  • bravoteam  (21.07.22 11:30:44) 
cümleten teşekkür ederim.

@himmet dayi
ad blocker kullanıyorum halihazırda, reklamlarla ilgili değil sanırım.

@kobretti
firefox'ta sorun olmuyor ama sırf sözlük için de firefox açmak istemiyorum.

@bravoteam
google vs. ekşisozlük = 49 vs 15 ms. eklentilerden bir huylanayım sanırım.
  • supercalifragilisticexpialidocious  (28.07.22 15:48:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.